Očekávaný duel Ferguson vs. Poirier bohužel neuvidíme. Poirier chtěl moc peněz, UFC tedy hledá pro Tonyho jiného soupeře

Očekávaný duel Ferguson vs. Poirier bohužel neuvidíme. Poirier chtěl moc peněz, UFC tedy hledá pro Tonyho jiného soupeře zdroj: Profimedia

Dustin Poirier si kladl vysoké finanční požadavky a tvrdě narazil. UFC nechce přeplácet své zápasníky a ani bývalý titulový vyzyvatel není výjimkou. Ferguson se však zápasu nevzdává a využívá sílu sociálních sítí.

Divácky atraktivního souboje Tony Ferguson vs. Dustin Poirier se v nejbližší době nedočkáme. Ferguson se nachází na třetím místě žebříčku lehkých vah, Poirier ještě o příčku výš. Z jejich vzájemného souboje měl tedy logicky vzejít další titulový vyzyvatel. Poirier však odmítl zápasový kontrakt a situace v lehké váze se začíná komplikovat. 

Spekulace o vzájemném duelu se množily několik posledních týdnů, Dustin však před pár dny zveřejnil informaci, že přestal trénovat a na turnaji UFC 254 se určitě neukáže. UFC ukončilo s Poirierem jednání, údajně kvůli jeho vysokým finančním požadavkům. 

“Pokud mám vzít takový zápas, potřebuji být pořádně zaplacen. Jsem bojovník, co má nějakou cenu,” řekl Poirier v rozhovoru s Arielem Helwanim.

Tony Ferguson zdroj: Profimedia

Dana White je ale nekompromisní. “Už se nic nesnažíme zachránit. Sháníme Tonymu nového soupeře.” prohlásil viditelně rozladěný.

Vedení organizace mělo chytrý plán, zařadit souboj dvojky s trojkou lehké váhy, jako hlavní předzápas duelu Nurmagomedov vs. Gaethje, který je naplánován na UFC 254 na konci října. Oba bojovníci mohli být případně náhradou, kdyby došlo ke zranění protagonistů titulového zápasu. Poirier však UFC výrazně změnil plány a najít Fergusonovi odpovídajícího soupeře nebude vůbec snadné. 

Tony Ferguson (25-4) patří dlouhé roky mezi nejobávanější bojovníky lehké váhy a držel fantastickou sérii dvanácti vyhraných duelů v řadě. Extravagantní zápasník doslova zničil hvězdy lehké divize, jakými jsou Edsona Barboza, Rafael dos Anjos, Kevin Lee, Anthony Pettis či Cowboy Cerrone. Osudným mu byl až duel s Justinem Gaethjem, který dokázal Fergusonovi odolat a porazil ho po pěti kolech na body. 

Tony tak přišel o dlouhou sérii bez porážky a především o “prokletý” titulový zápas proti Khabibovi.

Dustin Poirier (26-6) od roku 2017 vyhrál šest zápasů, porazil Eddieho Alvareze či Maxe Hollowaye a probojoval se až k vysněnému titulovému zápasu. “The Diamond” věřil, že jako první najde recept na Khabibův dokonalý wrestling a překvapí celý svět. Nestalo se a Dustin prohrál ve třetím kole škrení Rear-Naked-Choke. Po bolestivé prohře dokonce zvažoval konec kariéry. Naštěstí si vzal delší volno, srovnal si myšlenky a při svém návratu v červnu letošního roku v úžasné pětikolové bitvě porazil Dana Hookera a znovu našel potřebnou chuť zápolit o příčky nejvyšší. 

Poirierovi se nelze divit, že chce být patřičně finančně ohodnocen. Soupeři Tony Fergusona většinou ze zápasu odcházejí ve stavu, jako by se srazili s nákladním automobilem. Tony je šílenec, se kterým málokdo vstoupí do oktagonu. Poirier se tímto zápasem mohl opět dostat k titulovému zápasu, teď musí čekat a v zástupu vyzyvatelů, se posune až za Tony Fergusona. 

Ferguson využívá sociálních sítí a zápasu s Poirierem se očividně nevzdal. "Sleduji tě kluku. Zaplaťte mu, ať skalní i obyčejní fanoušci dostanou dobrý zápas, který si zaslouží." 


Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články