McGregor se nehodlá vzdát boxerského souboje s Pacmanem, zápas s Poirierem bere jako přípravu

McGregor se nehodlá vzdát boxerského souboje s Pacmanem, zápas s Poirierem bere jako přípravu McGregor během přípravy na boxerský duel s Mayweatherem. | zdroj: Profimedia

Minulý výlet Conora McGregora do boxerského ringu neskončil příliš šťastně a Floydovi podlehl v 10. kole TKO. Ir však plánuje další, tentokrát proti legendárnímu Manny Pacquaiaovi.

Okolo Conora McGregora je v posledních dnech opět hodně rušno. Tentokrát naštěstí ne v souvislosti se skandály, ale kvůli tomu, že je na spadnutí jeho návrat do boje. Irský bouřlivák nejprve netaktně zveřejnil zprávy, které si v průběhu roku vyměňoval se svým šéfem Danou Whitem. Bylo z nich jasně patrné, že chce bojovat, avšak UFC se nepovedlo mu žádný zápas domluvit.

Tak trochu na truc tedy následně oznámil, že se namísto MMA opět vrátí do boxerského ringu. Soupeřem mu přitom neměl být nikdo menší než Manny Pacquaiao. Legendární Filipínec zápas potvrdil s tím, že výtěžek věnuje na charitu. Zápas se měl odehrát někde na blízkém východě. McGregor ale později promo plakát k zápasu ze svého Instagramu smazal. Podle Dany Whita proto, že ho chtěli zažalovat Saudové za lživou zprávu.

McGregor vs Pacquiao zdroj: Profimedia

Hvězdný Ir ale nelenil a obratem si na prosinec domluvil exhibiční MMA utkání s Dustinem Poirierem, přičemž značná část výtěžku měla opět putovat na charitu. UFC na to reagovalo tím, že oběma poslalo nabídku na oficiální zápas. Oba prý přijali, McGregor ale požaduje, aby se zápas odehrál ještě letos.

Poirier je pro Conora ideální soupeř. V roce 2014 ho celkem snadno porazil, takže bude mít psychologickou výhodu. Zároveň je Američan dvojkou žebříčku lehké váhy, takže by případné vítězství McGregora přiblížilo na dohled vytoužené odvety proti Khabibovi. To ale není vše, americký bojovník totiž v podcastu boxerského trenéra Teddy Atlase nabídl ještě jedno vysvětlení, proč s ním chce slavný Ir bojovat.

"Myslím si, že směřuje k zápasu s Pacquaiaem. Bylo to ve zprávách. Takže netuším, jestli UFC chce, aby bojoval ještě jednou bojoval před tím, než mu dovolí boxovat s Pacquaiaem, nebo jestli chce prostě ještě jeden zápas před tím, než se s ním na začátku příštího roku utká. Ale co by mohlo být lepší než bojovat s někým dalším, kdo bojuje z pravého gardu?"

McGregor vs Poirier Dustin Poirier a Conor McGregor se spolu utkali už v roce 2014. | zdroj: Profimedia

McGregor tuto domněnku o chvíli později na Twitteru potvrdil:

"Správně. Boxerský styl leváků. Brousit své MMA schopnosti proti těžkému soupeři a zatím započít svou přípravu na souboj s Mannym. Není snadné přecházet mezi dvěma sporty a pak se vrátit jen k tomu jednomu. Prostě chci jen být ve formě, to je vše."

Druhý výlet McGregora do boxerského ringu je zřejmě skutečně na spadnutí. Pacquaiao totiž oznámil, že přechází pod stejnou manažerskou stáj Paradigm Sports, takže by souboj neměly brzdit dohady ohledně financí. Zatím ale zůstává otázkou, zda se podaří ještě letos zrealizovat také zápas s Poirierem, přestože o něj všechny 3 zúčastněné strany mají zájem. "Diamant" vysvětlil proč:

"UFC už má naplánovány hlavní zápasy pro všechny své turnaje do konce roku, takže si myslím, že chtějí, aby to byl novoroční zápas někdy v lednu. Ale Conor, stejně tak jako já, chce zápasit ještě letos. Tím se to celé zpomaluje, ale jednání stále probíhají."

Zdroje:  Twitter Conor McGregor , THE FIGHT with Teddy Atlas

Nejnovější články