Párty u bazénu, koncerty a především návrat McGregora, Dana White láká na lednové UFC 257 v Abú Zabí

Párty u bazénu, koncerty a především návrat McGregora, Dana White láká na lednové UFC 257 v Abú Zabí Dustin Poirier a Conor McGregor se spolu utkali už v roce 2014. | zdroj: Profimedia

Prezident UFC prozradil zajímavé plány na začátek příštího roku. Turnaj UFC 257 bude součástí mezinárodního bojového týdne, který pro fanoušky nabídne tři turnaje a spoustu doprovodného programu.

Conor McGregor se vrací do akce. Nejpopulárnější světový bojovník je stále největším lákadlem UFC a Dana White cítí příležitost vydělat miliony dolarů. Dlouho se spekulovalo, kde duel s Justinem Poirierem proběhne, sám hvězdný Ir navrhoval stadion v Dallasu, který již povoluje účast diváků. Nyní ale šéf UFC oznámil, že očekávaná souboj proběhne 23. ledna jako hlavní zápas turnaje UFC 257. 

Tato akce by měla podle Dany Whita být součástí International Fight Weeku a rozhodně nezůstane jen u zápasení. Fanoušci, kteří se na místo vydají, se mohou těšit také na celou řadu doprovodných akcí, která jim i samotným bojovníkům zpříjemní pobyt na horké půdě pouštního státu. 

“Doufám, že Fight Week proběhne na bojovém ostrově. Nová Etihad Arena bude otevřena a připravena speciálně pro nás. Koncerty, párty u bazénu, spousta skvělých akcí, které přilákají fanoušky. Když si vezmete, co vše se ten to rok dělo kolo bojového ostrova, nyní budete mít konečně možnost přijít a být součásti mezinárodního bojového týdne.” 

“Rád bych, aby se bojovalo ve středu a o sobotách. V týdnu budou tři turnaje, párty u bazénu a spousta koncertů. Každý si může cestu na bojový ostrov naplánovat. Přijedeme tam a předvedeme úžasnou show. Do takové destinace je lehké přilákat fanoušky z celého světa. Kdo přijede, nebude litovat.”

“Na zápasy chci zpět co největší počet fanoušků. Zajistíme jim bezpečnost, Abú Zabí nám poskytne fantastické podmínky,” zakončil prezident UFC své vizionářské okénko.

Třešničkou na dortu bude odveta z roku 2014, kdy McGregor Poiriera doslova přejel hned v prvním kole a ukončil ho tvrdým KO. V té době irský "Notorious" raketově stoupal v žebříčku pérové váhy, kterou kompletně vyčistil na konci následujícího roku, kdy sebral šampionský pás José Aldovi. Po dvou nezapomenutelných bitvách s Natem Diazem pak na turnaji UFC 205 ve slavné Madison Square Garden získal také titul lehké váhy, když ve druhém kole ukončil Eddieho Alvareze. Stal se tak zároveň prvním bojovníkem historie, který držel pásy ve dvou různých váhových kategoriích současně. 

I Dustin Poirier ale od té doby ušel pořádný kus cesty. Z porážky s McGregorem se rychle oklepal a nastartoval hvězdnou kariéru ve vyšší lehké váze. Během čtyř let vyhrál šest zápasů proti bojovníkům z naprosté světové špičky. Většinu duelů navíc ukončil před limitem, získal několik pozápasových bonusů a sebevědomě mířil za titulem. Na turnaji UFC 236 přetlačil Maxe Hollowaye a stal se prozatimním šampionem lehké váhy. Nad jeho síly byl až neporažený fenomén Khabib NurmagomedovPoirier byl z porážky opravdu zdrcený a dokonce uvažoval o konci kariéry. Chmurné myšlenky však brzy zahnal a vrátil se vítězstvím nad Danem Hookerem, v jednom z nejlepších duelů letošního roku. Teď bude mít navíc extra motivaci, aby svému někdejšímu přemožiteli oplatil stejnou mincí.

Ačkoliv se nabízelo, zda UFC nedá do zápasu McGregor vs. Poirier 2 v sázku titul, který uvolnil Khabib Nurmagomedov, Dana White spekulace rázně odmítl. McGregor koneckonců nepatří mezi nejaktivnější zápasníky, a proto si zatím ani nezaslouží o šampionský pás bojovat. Vítěz zápasu se však výrazně posune žebříčkem lehké váhy a brzy pravděpodobně titulovou šanci dostane. Návrat Conora je vždy velká věc a již brzy se tedy můžeme těšit na velké promo, protože UFC bude chtít, aby našlapaný turnaj vidělo co nejvíce diváků, ať už naživo přímo na bojovém ostrově či u televizních obrazovek.

Zdroje:  Essentially Sports

Nejnovější články