"Celý zbytek života se budu ptát, jestli jsem nemohl udělat něco víc," řekl zdrcený Poirier

"Celý zbytek života se budu ptát, jestli jsem nemohl udělat něco víc," řekl zdrcený Poirier zdroj: Profimedia

Zdá se, že tuto prohru Dustin Poirier jen tak nevydýchá.

Měl to být jeho velký večer. To on měl nad hlavu pozvednout pás pro šampiona lehké váhy. Vše ale dopadlo úplně naopak. Dustin Poirier sice ve víkendovém titulovém finále proti Khabibu Nurmagomedovovi předvedl pár slušných momentů, dokonce svého soupeře jednu chvíli držel v nadějné gilotině, ale nakonec ve třetím kole kapituloval (náš článek).

Prohra, ve které Poirier většinu zápasu tahal za kratší konec je pro něj zničující, což také sdělil novinářům na pozápasové tiskové konferenci. "Nepřízeň osudu je mi blízká. Celý zbytek života se budu sám sebe ptát, jestli jsem nemohl udělat něco víc. Jestli jsem se mohl vyvléct z některých takedownů. Jestli jsem měl víc tlačit, když jsem ho držel na pletivu. To jsou otázky, které mě bude pronásledovat."

Poirier tuto porážku bere opravdu těžce a i když vysekl svému soupeři poklonu, tak si stále v hlavě přebírá, co mohl udělat lépe a nedokáže se s tím smířit. "Ten chlápek je fakt dobrý, je to světový šampion. Ale já jsem možná opravdu mohl udělat víc. Byl jsem na tento fight hodně připravený, na bojování celých 25 minut. A on dělal přesně to, co jsem si myslel, že udělá."

Khabib Nurmagomedov Poirier Khabib Nurmagomedov - Dustin Poirier | zdroj: Profimedia

"Samozřejmě se s tímhle budu muset vyrovnat já sám, já a moje rodina. Jen prostě pořád přemýšlím o té situaci u pletiva. Jestli jsem se neměl snažit ještě o trochu víc a odtáhnout ho. Ale to jsou jen otázky, se kterými budu muset žít po zbytek svého života. Jsem přesvědčený, že všechna kola vyhrál. Srážel mě a dominoval. Ale i přesto, jak mě drtil, jsem měl dojem, že začíná slábnout."

Pocity které Poirer momentálně zažívá nejsou rozhodně nic příjemného. Na druhou stranu mu určitě nekončí kariéra a bude mít ještě plno šancí něco dokázat. A kdo ví. Třeba přijde i odveta proti Nurmagomedovovi.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články