Dobrák McGregor zachránil irský MMA gym před krachem a přislíbil, že jeho syn bude také bojovat

Dobrák McGregor zachránil irský MMA gym před krachem a přislíbil, že jeho syn bude také bojovat Conor McGregor | zdroj: Profimedia

Conor McGregor ukázal, že neumí jen knockoutovat a urážet své soupeře, ale že dokáže také pomoct tam, kde je třeba.

Conor McGregor zcela jisté není vnímám jako ten největší světec a má za sebou několik prohřešků, od házení vozíku na autobus, po uhození staršího muže v hospodě. I on má ale své dobré stránky a jednu takovou ukázal, když pomohl jednomu z MMA gymů před bankrotem.

Philip Mulpeter, trenér MMA gymu v irském Portarlingtonu před týdnem na instagramu informoval, že covid vyhrál, a že budou muset tamní pobočku slavného „Straight Blast Gymu“ zavřít:

„Dnes zavíráme naše dveře do gymu naposledy. Bohužel jsme nuceni zavřít. Říct, že mám zlomené srdce je slabé slovo. Pandemie covidu byla těžká pro nás všechny a my už nadále nedokážeme provozovat náš gym. Kvůli nahromaděným účtům za nájem už to dál nevydržíme.“

Jenže když se to dozvěděl Conor McGregor, nenechal svého kolegu na holičkách. Conor zavolal Mulpeterovi a řekl mu, ať nezavírá, že mu pošle peníze, které by mu měli pomoct překlenout nepříznivou situaci.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SBG Portarlington (@sbgport)

„Málem jsem se rozbrečel,“ řekl Mulpeter poté, co mu McGregor zavolal. „Nevěděl jsem, co mu na to říct, abych byl upřímný. Jsem mu navždy vděčný. V podstatě zachránil naši malou komunitu. Slova nemohou vyjádřit, co pro nás udělal. Vím, že v novinách neplatí za svatouška. Lidi to nikde nereportují, ale on dělá tyhle věci neustále. Conor nehledá vděk, nevyhledává média, aby to roznášela.“

Kolik peněz nakonec McGregor daroval Mulpeter neřekl, ale  prozradil, že „se nemusí strachovat další rok nebo dva“.

Philip Mulpeter je veterán Bellatoru a s Conorem McGregorem se potkali v roce 2008 ve slavném dublinském MMA gymu SBG Ireland, kterého je teď Mulpeterův gym pobočkou. Mulpeter také pořádá amatérskou ligu MMA a brazilského jiu-jitsu (Gaelic Atlantic Martial Arts – GAMA), kterou se podle něj McGregor také zavázal podpořit během pandemie covidu.

A nejen to. Conor by prý rád, aby jeho syn, Conor junior, v této lize jednou bojoval: „Conor plánuje vstup jeho syna do naší organizace, Gaelic Atlantic Martial Arts,“ řekl Mulpeter. O tom, že McGregor svého syna vede k bojovým uměním od kolébky je známo, a je tak dost možné, že syn jednou půjde v tátových šlépějích.

„ Ví, co děláme pro naši komunitu, soucítí s námi a chce zachovat MMA naživu. Po těchto těžkých časech bude potřeba MMA v Irsku přebudovat. Je skvělé mít nablízku někoho jako je Conor, který nám pomůže dostat se tam, kde jsme byli.“

Ať je tedy Conor jakýkoliv, rozhodně není jen problémový buřič, ale jde vidět, že také dokáže pomoct tam, kde je to třeba.

Zdroje:  espnmma.com

Nejnovější články