Zápas mezi McGregorem a Poirierem se blíží a UFC nás chce nalákat povedeným promo videem

Zápas mezi McGregorem a Poirierem se blíží a UFC nás chce nalákat povedeným promo videem Dustin Poirier a Conor McGregor se spolu utkali už v roce 2014. | zdroj: Profimedia

V tomto zápase půjde o odvetu a Dustin Poirier rozhodně má Conorovi McGregorovi co oplácet.

UFC hodlá do roku 2021 vstoupit pravou nohou a ve velkém stylu. Na 23. leden si pro nás totiž šéf UFC Dana White připravil nabitý turnaj UFC 257, na kterém se v hlavním zápase večera utká irská hvězda Conor McGregor s Dustinem Poirierem. A UFC se nás snaží nalákat hodně povedeným promo videem:

Ať už McGregora obdivujete nebo ho nenávidíte, nelze mu upřít, že dokáže přitáhnout snad všechny fanoušky MMA na světě, a že je to pan bojovník.

Conor se do oktagonu vrátí téměř přesně po roce od jeho bleskového vítězství nad Donaldem Cerronem, kterého po sérii úderů ramenem poslal na zem svým highkickem a ukončil jej za 40 sekund. Tehdy irský bojovník svým fanouškům slíbil, že bude aktivní, ale koronavirus měl jiné plány a sám Conor v létě oznámil, že jde do důchodu. Tomu ale věřil jen málokdo a jak se brzy ukázalo, Conor oprášil rukavice, domluvil si zápas s Dustinem Poirierem a vrací se zpátky do hry.

Dustin a Conor se spolu už jednou utkali v roce 2014, tehdy ještě v pérové váze, ale pro Dustina to nedopadlo příliš dobře. Sebevědomý McGregor tehdy předpovídal KO v prvním kole a přesně to udělal. Podařilo se mu trefit Poiriera svoji tvrdou levačkou na bradu a hammerfisty na zemi své dílo dokonal.

Conor-McGregor-vs-Dustin-Poirier-3 zdroj: Profimedia

Jenže Dustina tato porážka posílila. Změnil svůj přístup k zápasení a přestoupil do lehké váhy, kde se zanedlouho stal jedním z nejlepších bojovníků. Dokonce držel i prozatímní šampionský pás, který ale ztratil po prohře s Khabibem Nurmagomedovem.

V zápase nepůjde ale jen o odvetu, ale pravděpodobně také o post vyzyvatele, který by se v budoucnu měl utkat o šampionský pás. Ten sice zatím stále oficiálně drží Khabib Nurmagomedov, ale nevypadá to, že by se jej chystal obhajovat a naopak si užívá svého sportovního důchodu.

Jak Conor, tak i Dustin za těch 6 let vyzráli ve zkušené bojovníky a jejich šance na výhru jsou dost vyrovnané. Jisté je, že tento zápas rozhodně nebude nudit. Poirier má bonus za výkon večera pomalu z každého zápasu a Conor je zvyklý své zápasy ukončovat v prvním kole. Určitě se tak máme na co těšit.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články