Khabib, GSP a další hvězdy předpovídají výsledek a průběh bitvy mezi McGregorem a Poirierem

Khabib, GSP a další hvězdy předpovídají výsledek a průběh bitvy mezi McGregorem a Poirierem Staredwon před zápasem Dustin Poirier vs Conor McGregor II. | zdroj: Profimedia

Jak vidí nejočekávanější MMA zápas letošního roku slavní bojovníci a trenéři? 

Khabib Nurmagomedov (šampion lehké váhy)

Na začátku Conor. Ale ve třetím, čtvrtém kole, si myslím, že ho Dustin může porazit.

Justin Gaethje (lehká váha)

Nevím, člověče. Jsou to oba bojovníci na velmi vysoké úrovni. Conor je opravdu dobrý. Asi ho vidím vyhrát. Bude zajímavé sledovat, jestli Dustin využije příležitosti. Nemyslím si, že v prvním zápase byla problémem váha. Mají teď navíc oba úplně jiný mindset, kvůli tomu, kam se od té doby dostali. Jsou to úplně jiní lidé než tehdy, oba dva.

Dan Hooker (lehká váha)

Pokud mu Conor hodně neublíží na začátku, nebo mu nevysaje nějakou energii, tak si myslím, že to pro něj v pozdějších kolech bude hodně těžké.

Alexander Volkanovski (šampion pérové váhy)

Conor vyhraje knockoutem, během prvních dvou kol.

Stephen Thompson (welterová váha)

Je už nějaká doba, co jsme Conora viděli bojovat. Poslední zápas měl se Cerronem, ale viděli jsme, jak to dopadlo. Vím, že Dustin se od jejich prvního zápasu zlepšil, ale abych byl upřímný, McGregor je celoživotní bojovník. I když nezápasí, tak pořád trénuje. Určitě si může připsat další výhru.

Leon Edwards (střední váha)

Myslím, že Conor. Od jejich prvního zápasu se oba zlepšili, Dustin doslova mílovými kroky. Ale myslím si, že vyhraje Conor, jeho údery budou pro Dustina pořád příliš tvrdé, takže ho asi znovu ukončí. Ale hádám, že to tentokrát bude v pozdějším kole.

Cody Garbrandt (bývalý šampion bantamové váhy)

Těžko se mi to tipuje, ale řeknu McGregora.

Kevin Holland (střední váha)

Jsem velký fanda Conora i Poiriera, oba to jsou skvělí bojovníci, ale tak nějak vidím, že to dopadne stejně jako posledně. Artem Lobov, GOAT (nejlepší bojovník všech dob), to řekl skvěle - Lidi dělají jako by Dustin nebyl dobrý bojovník už před tím, než s Conorem bojoval. On byl vždycky dobrý, je to prostě tak, že styly dělají zápasy a já si myslím, že Dustinův styl Conorovi sedí. Každopádně je to ale dobrý zápas pro fanoušky. Jestli na to Poirer půjde chytře, tak možná nebude mít stejný výsledek jako minule, ale celkově si myslím, že se to bude tomu prvnímu zápasu podobat.

Gilbert Burns (šampion welterové váhy)

Doufám, že vyhraje Dustin, ale myslím si, že ho Conor ukončí. Klíčem bude to, jak moc bude soustředěný.

Demetrious Johnson (bývalý šampion muší váhy, nyní bojovník ONE Championship)

Musím vybrat Conora. Přijde mi, že lidi dost neoceňují, jak moc dynamický umí být. Neříkám, že Dustina přehlížím, ale McGregor je zatraceně rychlý a taky dost vychytralý v tom, jak věci dělá. Pokud bych si měl vsadit... A taky Poiriera knockoutoval, ale to bylo v dřívější fázi Dustinovy kariéry. Do toho zápasu šel kvůli všemu tomu trash talku ve špatném rozpoložení. Ale víte co, budu se na ten zápas muset podívat, nemám nejmenší tušení, kdo vyhraje.

Jack Hermansson (střední váha)

Dustin vypadá jako jiný bojovník než předtím, ale zároveň je to stylistický dobrý zápas pro Conora, takže tipuji jeho.

Chris Weidman (bývalý šampion střední váhy)

Miluju Poiriera. A McGregora taky, je úžasný. Zápas s Mayweatherem byl nejspíš super přínosný pro jeho box a dal mu taky sebevědomí, jenom ten samotný trénink. A myslím, že tohle bude spíš boxerský zápas, pokud ho teda Poirier nevezme na zem, což si ale neumím představit. A proto se musím přiklonit ke Conorovi. Je to pro Dustina zkrátka těžký zápas, protože je spíš boxer, což ale je silná stránka McGregora a už v tom prvním zápase ukázal, že má v tomhle směru navrch. Je to zajímavý zápas a těším se na něj, protože Poirier je tvrďák a zároveň určitě hodně namotivovaný, a zároveň nevíme, v jakém rozpoložení je McGregorova hlava.

Kelvin Gastelum (střední váha)

Myslím, že Conor vyhraje, ale chci vidět Dustina, jak dá KO.

Javier Mendez (hlavní trenér Khabiba Nurmagomedova)

Favorizuji Conora, protože je lepší a preciznější v postoji a vzít ho na zem nebude pro Dustina vůbec nic snadného. Takže, Dustin bude muset jít přes údery, dostat se dovnitř a drtit ho, pokud toho bude schopen. Všechno je možné, oba to jsou elitní sportovci, ale já určitě favorizuji Conora kvůli jeho postoji. Je to mistrovský postojář. Ale Dustina v žádném případě neodepisuji.

Al Iaquinta (lehká váha) 

Myslím, že vyhraje Conor. Přijde mi, že je jakoby v pozici staršího bratra a má nad Dustinem psychickou výhodu.

Anthony Smith (polotěžká váha)

Bude to extrémně vyrovnaný zápas, ale myslím, že Dustin se zlepšil. Vypadal opravdu dobře, dokud nebojoval s Khabibem. Do té chvíle vypadal nezastavitelný, porazil Gaethjeho. Prostě se mi v tom zápase líbí.

Curtis Blaydes (těžká váha)

Volím Poiriera. Prostě si myslím, že bude motivovanější a bude ochoten vydolovat víc sil ve čtvrtém a pátém kole, jít do těch temných míst, pokud bude potřeba.

Derek Brunson (střední váha)

Libí se mi, co na stůl přináší McGregor. Je nejlepší v hajpování zápasů a dostávání se soupeřům do hlavy. Ale přikloním se k Poirierovi. Byl aktivní a motivovaný. Každý ho odepisuje, ale já ne.

Michael Chiesa (střední váha)

Pokud to skončí předčasně, tak to bude KO pro McGregora. Jestli to ale dojde na body, tak věřím, že ruku zvednou Poirierovi. Věřím, že Dustin má na to, aby se vydržel prvotní nápor ze strany Conora, vzal to do hlubokých vod a vyhrál na body. Každopádně si myslím, že to bude šílený zápas. Bude to buďto KO roku nebo zápas roku.

Georges St. Pierre (bývalý šampion welterové a střední váhy)

Legendární Kanaďan GSP diplomaticky nedal přímý tip na vítěze. Namísto toho ale nabídl možné cesty k vítězství pro oba bojovníky:

Myslím si, že bude Conor muset zápas začít velkým tlakem, tak jak to dělá pokaždé, když vyhraje. Využít svou kreativitu, všechny různé kopy. Dokonce i mluvit se soupeřem a snažit se Dustina nalákat, aby zaútočil z přední ruky a on mu to mohl zakontrovat svojí nejoblíbenější zbraní, zadní levačkou. To je jeho hlavní přednost, má v ní velkou sílu a je přesný.

Věřím, že pro Dustina by mohlo být klíčem k vítězství používat hodně náznaků a hodně se hýbat, aby donutil McGregora dávat do úderů hodně sil a on je míjel. Potom s ním možná zkusit wrestlit a přetahovat se. Má také velmi dobrou gilotinu. Myslím si, že největší šance na výhru bude mít v pozdějších kolech.

Zdroje:  ESPN , BJPenn.com , thescore.com , thebodylockmma.com

Nejnovější články