Skotská lvice Calderwood nedala Eye žádnou šanci a srdnatým výkonem si došla pro vítězství

Skotská lvice Calderwood nedala Eye žádnou šanci a srdnatým výkonem si došla pro vítězství Joanne Calderwood | zdroj: Profimedia

Joanne Calderwood se s Jessicou Eye vůbec nemazala a poctivým thaiboxem si vybojovala výhru na body.

Ženská muší váha. Američanka Jessica Eye sice před rokem a půl zkusila vyzvat šampionku Valentinu Shevchenko, ale se zlou potázala a po těžkém KO ve druhém kole se zvedala opravdu dlouho. Od té doby navíc poměrně těžce bojovala s hmotností a do posledních dvou zápasů nesplnila váhový limit. Dnešní večer pro ní byl především šancí dokázat, že bojování pořád nebere na lehkou váhu a chce v UFC pokračovat.

V jednoduché situaci není ani Joanne Calderwood. Od příchodu do UFC totiž podává dost nestabilní výkony. Pokaždé když dostala soupeřku, která byla na lepším žebříčkovém místě, tak prohrála a díky tomu prakticky střídá výhry s porážkami. Z těchto výkonu není nadšené ani vedení organizace, takže i pro skotskou bojovnici byl dnešní večer okamžikem pravdy, který měl hodně prozradit o její budoucnosti.

A děvčata do sebe vlétla hodně zostra. Klinč a několik výměn z obou stran okamžitě naznačilo, že tenhle zápas v rukavičkách nebude. Více úderů rozdala Calderwood, která se snažila neustále chodit dopředu a trefovat. Eye začala více taktizovat a pokoušela se svojí soupeřku vytlačit až k pletivu, což se jí několikrát povedlo. Calderwood se ale pokaždé dokázala vymanit a ihned zavelela do útoku. I díky tomu vyznělo úvodní kolo lépe pro ní.

Na začátku prostřední části vytáhla Calderwood několik dobře trefených push kicků, ale soupeřku se ji rozhodit nepodařilo. Eye už tolik nechodila do klinče a spíše se snažila soustředit na kontry, ale trochu působila dojmem, že do nich neustále chodí pozdě. Druhá půlka kola byla v lehce pomalejším tempu, ale i přesto jsme měli možnost vidět slušnou postojářskou bitku, ze které opět vyšla lépe Calderwood. Eye už to nestihla závěrečným takedownem zachránit.

To pro ní ve třetím kole znamenalo jediné. Pro vítězství musela ukončit Calderwood před limitem. To se jí ale moc nedařilo. Místo toho, aby se pustila do bezhlavého útočení, tak opět tlačila svojí oponentku k pletivu a do klinče. Tam byla ale naprosto pasivní a duel jí tak začal velice rychle protékat mezi prsty. A Calderwood to vyhovovalo. Chvíli si oddychla a před koncem se ještě vyvlékla a rozdala pár úderů. Vítězství už v tu dobu měla v kapse.

Vítězka: Joanne Calderwood - na body (30-27, 30-27, 29-28)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články