"S tímhle podělaným sportem jsem skončil," říkal si Hooker bezprostředně po tvrdé prohře s Chandlerem

"S tímhle podělaným sportem jsem skončil," říkal si Hooker bezprostředně po tvrdé prohře s Chandlerem Dan Hooker - Michael Chandler | zdroj: Profimedia

Dan Hooker procházel po duelu s Michaelem Chandlerem těžkou frustrací, ale nyní se snaží nedělat si z toho hlavu a v UFC jej ještě uvidíme.

Pro Dana Hookera nebyl začátek roku zrovna pozitivní. Po turnaji UFC 257 se mohl vyšvihnout mezi horké kandidáty na titul, ale místo toho těžko skousával prohru, kterou utrpěl po TKO v prvním kole proti debutantovi a bývalému šampionovi Bellatoru Michaelu Chandlerovi.

Pohled na zklamaného Hookera byl opravdu srdcervoucí, a ještě větší pozdvižení vyvolalo, když si sundal přímo v kleci rukavice. Tím bojovníci většinou symbolicky naznačují ukončení kariéry. Naštěstí to ale byla pouze známka silného zklamání, které už novozélandský fighter překonal, což také nyní vysvětlil pro Youtube podcast Submission Radio.

„Po prohře jste vždy frustrovaní,“ řekl Hooker. „V tu chvíli jsem si řekl: ‚Hotovo. S tímhle podělaným sportem jsem skončil. Hotovo.‘ A potom se vrátíte na hotel, sednete si a přemýšlíte o tom a uvědomíte si, že nejste dobří ani v ničem jiném. Trochu jsem nad tím přemýšlel a řekl jsem si 'sakra, asi jsem sám sebe tak trochu zahnal do rohu.'“

Tato prohra byla pro Hookera obrovské zklamání a podle svých slov byl připraven na všechny možné varianty výsledku zápasu, kromě toho, jak to nakonec dopadlo:

"Připravujete se i na špatné scénáře, ale tohle byl úplně jiný level. Sám jsem byl překvapený, jak moc špatné to bylo. Co na to můžete říct? Přijdete tam a potom... wow, právě jsem promarnil 4 měsíce svého života," řekl Dan Hooker, který se na svůj domovský Nový Zéland může vrátit až koncem února a svoji rodinu uvidí až v březnu, po dvoutýdenní karanténě.

„Lidé si myslí, že se pak budete motat v depresích a ani nevstanete z postele. Ale já tenhle sport dělám celý svůj život. Ano, může se to stát, ale ty se v tom nechceš motat. Neležíš v depresích a nejsi z toho nakonec nějak zvlášť rozrušený. Upřímně mě to nakonec neštve o nic víc, než když jsem prohrál zápas s Dustinem Poirierem.“

Dan Hooker - Michael Chandler Dan Hooker - Michael Chandler | zdroj: Profimedia

Chandler se se svým soupeřem opravdu nemazal. Počkal si na správnou chvíli a v půlce prvního kola vyvinul tlak, kterému Hooker nedokázal odolat a inkasoval tak tvrdou levačku přímo na hlavu. Nyní Dan přiznal, že podobný úder nečekal a zklamala ho především to, že byl až moc překvapený a nebyl schopný dostatečně rychle zaregovat.

„Nejdřív jsem uhýbal ve chvílích, kdy jsem měl uhýbat. Boj je o mixu myšlenek a vašich reakcí. Snažíte se tento proces vybalancovat. Cítil jsem se klidně, vše jsem viděl, přemýšlel jsem, byl jsem rozehřátý. Ale spoléhal jsem až moc na svou reakci, díky které bych se tomu úderu vyhnul. A to pro mě bylo zklamáním. Byla to obrovská, a hlavně velice drahá chyba.“

„Chandler to udělal dobře. Myslel jsem si, že si jde pro takedown a on místo toho přišel s úderem. Existuje milion věcí, které by to změnily. A existuje milion způsobů, jak jsem mohl reagovat, ale neudělal jsem to. Ale co. Stalo se a už s tím nic neudělám. Rozhodně nemám stroj času. Myslím ale, že ho má Floyd Mayweather. Jestli má někdo stroj času, tak je to určitě on,“ poukázal Hooker na nestárnoucí boxerskou legendu.

Je dobře, že Hooker po prohře vychladl, protože za výkonostním zenitem ještě rozhodně není, což nám také dokázal v loňském roce v duelech s Dustinem Poirierem a Paulem Felderem. Nyní se hlavně musí poučit z chyb, které udělal a v dalším zápase může zkusit opět rozpoutat uragán. Stejně jako to udělal už několikrát.

Zdroje:  YouTube Submission Radio

Nejnovější články