Dan Hooker má zacíleno na Justina Gaethjeho: „Tohle je zápas, který ve mně zapaluje oheň“

Dan Hooker má zacíleno na Justina Gaethjeho: „Tohle je zápas, který ve mně zapaluje oheň“ Dan Hooker | zdroj: Profimedia

Pokud by zápas mezi Hookerem a Gaethjem vyšel, už předem je jasné, že lepší zápas příští rok neuvidíme.

Situace v lehké váze UFC je stále dost nejasná. Khabib Nurmagomedov sice oficiálně oznámil odchod do důchodu, ale pořád zde jsou indicie, že by se mohl ještě vrátit a Dana White mu nehodlá vzít jeho šampionský titul a nabídnout jej jiné dvojici bojovníků, aby se o něj utkali.

Lehká váha je přitom nabitá těmi největšími zabijáky, kteří by se o titul rádi porvali. Mezi nimi je také na páté příčce novozélandský bojovník Dan "Hangman" Hooker, který by se rád konečně posunul ještě blíže na cestě k titulu.

Hooker je ten typ bojovníka, který z jakéhokoliv zápasu udělá naprosto šílenou bitku, která fanoušky zvedá ze židlí. Naposledy své umění předvedl proti Dustinovi Poirierovi, kterému po pěti kolech skvělého a vyrovnaného zápasu (horkého kandidáta na zápas roku) podlehl na body. Předtím podobný výkon předvedl i proti Paulu Felderovi, kde se mu ale podařilo urvat výhru.

Hooker uvažoval o zápasu s nově příchozím bývalým šampionem Bellatoru, Michaelem Chandlerem, ale Chandlerova vybíravost mu na zápas zkazila chuť:

„Odmítl příležitost zápasit s Tonym Fergusonem, protože si stoupnul na váhu a navážil (jako náhradník pro titulový zápas mezi Gaethjem a Nurmagomedovem). Jak těžké je pro takového týpka udělat váhu znovu? Pro mě to není nic těžkého. Udělat váhu je pro mě docela lehké. Takže tohle pro mě docela ubralo té mystičnosti kolem něho. Říkal že je připravený bojovat, že bude zápasit s každým ‚ou, počkejte, nechci bojovat s Tonym Fergusonem‘. Takže i pro mě, bojovat s Chandlerem, když jeho hype dost poklesl, se nezdá být tak atraktivním.“

Dan Hooker vs. Dustin Poirier Dan Hooker trefuje Dustina Poiriera | zdroj: Profimedia

Michael Chandeler skutečně odmítl zápas s Tonym Fergusonem a nedávno také odmítl zaskočit do zápasu s Rafaelem dos Anjosem s tím, že má „jiné plány“. UFC si bývalého šampiona Bellatoru velice považuje, dokonce možná až víc, než je zdrávo. UFC jej ustanovilo jako náhradníka do titulového zápasu mezi Khabibem Nurmagomedovem a Justinem Gaehtjem (což spousta bojovníků nesla velice nelibě) a zápas mezi ním a Dustinem Poirierem ztroskotal před pár měsíci na tom, že nově příchozímu Chandlerovi UFC nabídlo mnohem víc peněz, než „věrnému a tvrdě pracujícímu“ Poirierovi. To samé se stalo při jednáních o zápasu mezi Chandlerem a Fergusonem. Chandler tak mezi UFC stálicemi není moc oblíbený a jeho vybíravost by se mu mohla vymstít.

Teď má Hooker zacíleno na jedničku lehké divize, Justina Gaethjeho, který sice nedávno prohrál v titulovém zápasu s Khabibem Nurmagomedovem, ale pořád se udržel na špici divize. Gaethje a Hooker si jsou velice podobní ve schopnosti předvést zápasy, na které se nezapomíná, a tak by tento duel znamenal především pro fanoušky skvělou podívanou.

Justin Gaethje - Donald Cerrone Zdroj: MMA Junkie | zdroj: Profimedia

„Stoprocentně Justin Gaethje,“ odpověděl Dan Hooker na otázku, koho by chtěl jako příštího soupeře v rozhovoru pro MMAjunkie. „Kdykoliv bude chtít do toho jít, tak tohle je ten zápas, který chci. Myslím, že Chandler ztratil hodně té mystiky, která jej obklopovala, takže raději bych zápasil s Gaethjem. Tohle je zápas, který ve mně zapaluje oheň. Díváte se na to, jak bojuje, jak knockoutuje lidi, jak ukončuje různé soupeře a cítíte tu hrozbu. Tohle činí trénování mnohem lehčí, když máte bojovat s takovým nebezpečným soupeřem.“

„Je to pak hodně lehké jít do gymu, nutí vás to trénovat tvrdě a je taky mnohem lehčí trénovat tvrdě. Když se nepřipravujete na takového bojovníka, který předvádí takové zápasy, který je hrozbou a je nebezpečný, tak se musíte nutit do gymu jít a trénovat. Musíte se nutit do tvrdých tréninků. Ale s bojovníkem jako je Justin Gaethje, to je pro mě vzrušující zápas, a vzrušující zápas i pro fanoušky. Není možné, aby tento zápas nebyl skvělý.“

Justin Gaethje nemá momentálně naplánovaný žádný zápas, otázkou však je, jestli ho UFC nechce postavit právě proti Chandlerovi. Pokud by ale zápas mezi Hookerem a Gaethjem vyšel, je již předem docela jasné, který duel se stane zápasem roku. 

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články