Kolik si za své modřiny vydělali Dustin Poirier, Dan Hooker a ostatní bojovníci?

Kolik si za své modřiny vydělali Dustin Poirier, Dan Hooker a ostatní bojovníci? Dan Hooker trefuje Dustina Poiriera | zdroj: Profimedia

Zápasníci mají velice tvrdý chleba a dobře zaplaceno dostávají jen ti nejlepší.

Dustin Poirier a Dan Hooker v sobotu předvedli úžasnou bitvu a ukázali, že MMA má několik úrovní a oni jsou na té nejvyšší. Ze zápasu oba odcházeli pořádně zpráskaní a oba museli na kontrolu a pro pár stehů do nemocnice. Za svou show ale dostali poměrně pěkné ohodnocení.

Dustin Poirier dostal 150 tisíc dolarů za zápas a 150 tisíc dolarů za výhru. Dan Hooker si odvezl 110 tisíc dolarů za zápas a oba bojovníci si vysloužili také bonus 50 tisíc dolarů za zápas večera. S boxerskou scénou se to sice nedá srovnat, ale na MMA je to docela slušná výplata.

Dustin Poirier Dustin Poirier zasahuje Dana Hookera | zdroj: Profimedia

Mike Perry, který porazil Mickeyho Galla si vydělal 90 tisíc dolarů za zápas a dalších 90 tisíc dolarů za výhru. Jeho soupeř Mickey Gall bral 50 tisíc dolarů. Mike Perry si po zápase stěžoval, že se svým platem od UFC je sice spokojen, ale ocenil by, kdyby nemusel ze svých těžce vybojovaných peněz platit tak velké daně.

Maurice Greene dostal 30 tisíc dolarů za zápas a 30 tisíc za výhru, kdežto jeho poražený soupeř Gian Villante bral i přes prohru 75 tisíc dolarů.

Brendan Allen, který svedl skvělý souboj s Kylem Daukausem a vyhrál na body, bral 14 tisíc za zápas a 14 tisíc za výhru, dohromady tedy 28 tisíc dolarů. Výhra však nebyla zadarmo a Brendan v zápase utrpěl 3 zlomeniny v nose a očnici a je tak pravděpodobně na zbytek roku mimo hru. Jeho soupeř Kyle Daukaus bral za zápas 12 tisíc dolarů.

Brendan Allen Brendan Allen trefuje Kyla Daukause | zdroj: Profimedia

Japonský „samuraj“ Takashi Sato neměl v kleci moc práce, když Jasona Witta knockoutoval v úvodu prvního kola a za svou výhru si vysloužil 28 tisíc dolarů. Jeho soupeř bral 12 tisíc.

O překvapení večera se postaral Julian Erosa, který byl sázkaři ohodnocen jako výrazný underdog. Měl šňůru 3 proher za sebou a navíc zápas přijal pouhé 4 dny předem. Nikdo tak nepředpokládal, že by proti neporaženému Seanu Woodsonovi mohl vyhrát. Erosa však všem vytřel zrak a dokázal ve třetím kole favorizovaného Seana Woodsona uškrtit na D’Arce Choke a bral tak 28 tisíc dolarů. Zároveň právem dostal bonus za výkon večera, takže svoji odměnu navýšil o 50 tisíc dolarů. Jeho soupeř Sean Woodson bral za prohru 12 tisíc dolarů.

Khama Worthy, zvítězil nad favorizovaným Luisem Penou a bral 28 tisíc dolarů, přičemž Peňa si za zápas vysloužil 27 tisíc.

Tanner Boser, i přestože vyhrál, bral pouhých 24 tisíc dolarů, zatímco jeho poražený soupeř Philipe Lins si nechal zaplatit 80 tisíc dolarů.

Kay Hansen ve svém debutu v UFC zvítězila na krásný armbar a odvezla si tak 28 tisíc dolarů. Zajímavé je, že její fanoušek si na její vítězství vsadil neuvěřitelných 37 tisíc dolarů a vyhrál tak 20 tisíc dolarů, tedy jen o něco méně než Kay Hansen. Její soupeřka Jinh Yu Frey odešla se 14 tisíci dolary.

Kay Hansen zdroj: Profimedia

Youssef Zalal si za vítězství vybral 24 tisíc a jeho poražený soupeř Jordan Griffin dostal 20 tisíc dolarů.

Je však důležité říct, že tato čísla nejsou čistý zisk. Bojovníci musejí zaplatit svůj trénink, své trenéry, pojištění, daně a podobné vedlejší výdaje. Na druhou stranu nejsou do částek započítány peníze od sponzorů a další bonusy. I tak si ale někteří zápasníci nevydělají moc peněz a rozhodně neplatí, že jakmile se bojovník dostane do UFC, tak má na celý život vystaráno. To o sobě mohou říct jen ty největší hvězdy, které berou několikanásobně větší peníze než průměrní zápasníci. Poslední dobou se někteří bojovníci jako například Jon Jones nebo Jorge Masvidal hlasitě ozývají, že si za své výkony zaslouží mnohem víc, než jim je UFC ochotno dát a hrají tak se šéfem UFC zákopovou válku.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články