KO kopem do hlavy za 11 sekund! Syn Andersona Silvy jde v otcových šlépějích

KO kopem do hlavy za 11 sekund! Syn Andersona Silvy jde v otcových šlépějích Anderson Silva se synem Kalylem. | zdroj: Getty Images

Anderson Silva je považován za jednoho z nejlepších bojovníků v historii MMA a k bojovým sportům vede i své talentované syny.

To, že jablko nepadá daleko od stromu je známá věc, ale v rodině Andersona "Spidera" Silvy to platí dvojnásob. Jeho nejstarší syn Gabriel začal zápasit v kickboxu před dvěma lety a už za rok vybojoval šampionský titul ve střední váze v organizaci FightersRep.

Po cestě bojovníka se ale vydal také Silvův mladší syn, dvaadvacetiletý Kalyl, který měl tento víkend debut v amatérském kickboxerském zápase. A svůj první zápas zvládl na jedničku. Jeho soupeř jej sice začal tlačit, ale Kalyl jej krásným scissors kickem na hlavu poslal k zemi.

Otřesený soupeř se sice ještě zvládnul postavit, ale očividně nebyl úplně v pořádku a rozhodčí tak zápas odmával. Na KO tak mladému Silvovi stačil jediný kop a pouhých 11 vteřin.

Je nutné dodat, že i když zápas trval krátce, Kalylův pohyb a sebevědomí velice připomínalo jeho slavnějšího otce. Pravděpodobně za to můžou geny, ale také především trénink se samotnou legendou MMA, který Kalylovi určitě závidí spousta bojovníků.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Kalyl Silva (@kalylsilva)

Ne nadarmo je Anderson Silva považován za jednoho z nejlepších MMA bojovníků všech dob. Za své působení v UFC dokázal desetkrát obhájit svůj šampionský pás a v době své největší slávy v podstatě neměl žádnou konkurenci. Všechny své soupeře přejel rozdílem třídy a jeho striking byl naprosto famózní. I tehdy, když už se zdálo, že na něj najde recept Chael Sonnen se svým wrestlingem, Silva vytáhl eso z rukávu v podobě triangle choku a „americkému gangsterovi“ sebral výhru jen necelé 2 minuty do konce zápasu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Kalyl Silva (@kalylsilva)

Minulý rok sice po sérii porážek pověsil 46letý Anderson Silva MMA rukavice na hřebík, ale jen si místo nich nasadil ty boxerské. V červnu skvělým výkonem porazil bývalého boxerského šampiona Julia Cháveze Juniora a už 11. září se v boxerském ringu utká s bývalým šampionem polotěžké váhy UFC Tito Ortizem.

V současnosti se tak na zápasy připravuje celá Silvova rodina a bude zajímavé sledovat, jak si tento bojový klan povede v budoucnu.

Zdroje:  mmafighting.com , mmajunkie.com

Nejnovější články