Herectví půjde k ledu. Jakub Štáfek se chce na boxerský souboj s Gáborem připravit na sto procent

Herectví půjde k ledu. Jakub Štáfek se chce na boxerský souboj s Gáborem připravit na sto procent zdroj: Profimedia

"Kluk z ulice" Jakub Štáfek se již nyní nemůže dočkat zápasu se slovenskou hvězdou Gáborem Borárosem. A přípravu na těžký zápas rozhodně nechce podcenit.

Jakub Štáfek je člověk mnoha talentů. Šikovný herec, režisér, ale také úspěšný sportovec. Nejprve si střihnul boxerský duel v Lucerně a pak krásným knockoutem v MMA zápase zvedl na nohy celou O2 arenu. Nyní má před sebou další velkou výzvu v podobě Gábora Borárose, s ním změří síly na turnaji Oktagon Underground v boxerském duelu, bojovat se bude na tři kola po šesti minutách.

Co ho přivedlo k bojovým sportům? Odpověď nabídl v rozhovoru pro DVTV. “Uchvátilo mě to, že je tam disciplína, kterou jsem v jistém životním období potřeboval, ale neměl jsem ji. A tím bojovým sportem jsem ji získal. Získal jsem řád, motivaci,” řekl s tím, že sám sebe vnímá jako soutěživého člověka, přičemž zároveň rád zkouší nové věci. Bojové sporty ho navíc fascinovaly po celý život, bylo tedy zřejmě jen otázkou času, než si k nim najde cestu. “Začalo to obyčejným tréninkem, snahou o vybušení agrese, pak chtěl člověk víc a víc, chtěl jsem se měřit s dalšími.”

Štáfek přiznal, že si své “představení” z O2 areny následně ze záznamu pouštěl opakovaně. Sám si ale zápas nepamatuje, nedokáže si vybavit konkrétní momenty, zřejmě kvůli stresu. Před soubojem a pak také přímo v kleci byl nervózní, výrazně mu ale pomohl mentální kouč Petr Žídek, s nímž se na situaci dostatečně připravil.

Proč zápas s Gáborem? “Už jsem se nechtěl měřit v rámci nějakých soubojů celebrit a tak dále. Říkal jsem si, že když to máme zase někam dál posunout, pojďme to posunout s někým, kdo za to sakra stojí.” Štáfek tvrdí, že je připraven na možnost prohry, nyní však nedokáže říct, co by s ním udělala. “Ale v přípravách jsem pořád jen prohrával. Jediné dvě výhry byly až v samotných zápasech, předtím mě pořád někdo mlátil.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Jakub Štáfek (@jakubstafek)

V rozhovoru pro The Mag prohlásil, že nyní žádný strach nepociťuje. “V tuto chvíli jsem opravdu natěšený. Samozřejmě vím, že ta cesta bude dlouhá, že to bude bolet, ale jsem opravdu natěšený, myslím si, že mám v sobě pořád zdravou motivaci.”

Vůbec nejtěžší je pro herce nutnost skloubit výzvy ve sportu s jinými projekty. “V předešlých přípravách jsem vždy něco točil, ať už když jsem se připravoval do Lucerny na box, nebo pak do O2 areny na Oktagon. Měsíc a půl až dva do zápasu jsem se samozřejmě nevěnoval ničemu jinému než tréninku, ale v průběhu přípravy jsem pořád jezdil z natáčení na trénink, z tréninku zase zpátky na natáčení, pak zase na druhý trénink, když jsme jeli dvoufázově. A bylo to vlastně strašný, ta regenerace nebyla skoro žádná, takže jsem ponaučený. Tentokrát jsem to chtěl nastavit úplně jinak.” Kvůli přípravě na Borárose si chce od světa filmu dát malou pauzu, duel totiž vnímá jako tu nejtvrdší věc, která ho zatím v životě čeká. Kdy přesně se odehraje, zatím není jasné.

Zdroje:  DVTV , The Mag - YouTube

Nejnovější články