Gábora Borárose i nadále trápí neúspěch. Šéf Oktagonu naznačil, že by měl něco změnit

Gábora Borárose i nadále trápí neúspěch. Šéf Oktagonu naznačil, že by měl něco změnit zdroj: Profimedia

Slovenská hvězda zase nedokončila zápas, důvodem bylo opět vážné zranění. Zdá se, že welterová divize Gáborovi nesedí. Zkusí štěstí v nižší váze?

V sobotu si Gábor Boráros šel pro další výhru, s níž by se mohl posunout v žebříčku. Štěstí mu ale příliš nepřálo. Jak prozradil Ondřej Novotný den před konáním turnaje, Gábor musel krom zápasu řešit také nepříjemnosti v podobě krádeže instagramového účtu, což mu na klidu určitě nepřidalo. Jeho oponent Tato Primera naopak hlásil velmi dobré rozpoložení a životní formu. Ta z něj údajně sálala už během vážení a následně také v rámci staredownu. Na Gábora si věřil, po prohře s Miroslavem Brožem a Makhmudem Muradovem chtěl prolomit nešťastnou zkušenost, kterou s bojovníky z tuzemska měl.

A to se mu podařilo. Na nic nečekal, taktikou evidentně bylo vytvořit na Slováka nepříjemný tlak. Ve druhém kole dokázal Borárose otevřít na čele a z rány se mu okamžitě valila krev. Primera cítil šanci na vítězství a snažil se „Bestii“ ulovit. Ta sice dokázala přežít do konce kola, rozhodčí ale následně kvůli zranění zápas ukončil.

Dvě výhry v řadě měl Boráros naposledy dva roky nazpět, když na turnaji Oktagon 5 porazil Mariusze Radziszewskiho. Od té doby s železnou pravidelností střídá vyhraný zápas s prohraným, z čehož slovenská hvězda nemůže mít velkou radost. Momentálně ho ale možná trápí trochu jiný problém.

Smůlu má totiž také na zranění, kvůli nimž bývají zápasy ukončeny. V duelu s Davidem Kozmou nešťastně dopadl na koleno, načež musel dokonce podstoupit operaci a náročnou rehabilitaci. Tržná rána způsobená Primerou zase připomněla velmi podobný okamžik z listopadu loňského roku, kdy Gábora otevřel nad pravým okem Kaik Brito.

Gábor Boráros1 zdroj: Profimedia

K zápasu se vyjádřil i jeden z šéfů organizace Oktagon MMA - Ondřej Novotný. Nabídl vlastní tip na stav po prvních dvou kolech. „Myslím si, že ten zápas mohl ještě nějak dopadnout, byť je jasné, že po tom druhém kole byl Tato Primera sakra blíže vítězství. Nejlíp to v tu chvíli mohlo být 1:1,“ řekl v podcastu MMA letem světem. Přiznal ale, že lístky bodových rozhodčích neviděl. Krom výkonu se zmínil také právě o častých tržných ranách, s čímž podle něj Gábor bude muset něco udělat. „To, že se Gábor v zápasech otevírá jako konzerva, to je jasné, a že musí něco trochu změnit, to je také jasné.“

Promotér zároveň bojovníkovi vyjádřil podporu v těžkých časech. Rozhodně nebyl spokojený s reakcí některý fanoušků, od nichž si Boráros vyslechl nelichotivá slova. „Čím větší jseš, tím víc dostáváš při jakémkoliv neúspěchu,“ okomentoval situaci Novotný.

A jak se k neúspěchu postavil Gábor? Fanouškům poslal vzkaz prostřednictvím Instagramu. „Děkuji za pozitivní zprávy. Jasně, že jdu dál. To ani nebyla otázka a nikdy nebude!“ stojí hned v prvním bodě příspěvku. Negativní komentáře dle svých slov očekával, zřejmě ho tedy příliš nepřekvapily. K samotnému souboji s Primerou se vrátil pouze krátce. „Škoda toho zápasu. Chtěl jsem ho normálně dokončit, ale nepustili mě.“

Otázkou zůstává, co by měl Gábor udělat jinak. Změny jsme už mohli zaregistrovat v předchozím souboji, v němž nastupoval proti Mauriciu Reisovi. Byl mnohem více soustředěný a emoce držel na uzdě, což se mu vyplatilo. Tato Primera bohužel s jeho magickou aurou opět výrazně zacloumal. Nabízí se samozřejmě možnost zkusit štěstí v nižší váhové kategorii, což ostatně naznačoval i Ondřej Novotný.

Zdroje:  MMA letem světem , Gábor Boráros - Instagram

Nejnovější články