„Bestie“ jde znovu do klece. Gábor Boráros potřebuje vyhrát, aby se posunul v žebříčku

„Bestie“ jde znovu do klece. Gábor Boráros potřebuje vyhrát, aby se posunul v žebříčku Jedna z nejznámějších tváří organizace Oktagon - Gábor Boráros | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Slovenská hvězda chce znovu zazářit a jeho soupeř, Španěl Tato Primera, by pro Gábora neměl představovat větší problém.

Kdo patří mezi nejpopulárnější osobnosti slovenského MMA? Kandidátů je mnoho, zcela určitě bychom ale mezi ně zařadili Gábora Borárose, bojovníka, který dokáže pobláznit po strop naplněnou halu. A v sobotu dostane další příležitost ukázat, co umí, tentokrát proti Španělovi Tato Primerovi.

Hvězda welteru se nesmazatelně zapsala do historie, když si došla pro vítězství ve vůbec první sérii show Oktagon Výzva. I Attila Végh souhlasí, že právě tehdy si Boráros udělal jméno. A dařilo se mu i v dalších zápasech. Vše směřovalo k titulovému zápasu v O2 areně, kde se potkal s Davidem Kozmou. „Růžový panter“ odmítal tvrzení, že je „Bestie“ československá jednička a připravil si pro ni ostré lokty. Vše ale skončilo tak, jak si asi ani jeden ze zápasníků nepřál. Boráros špatně dopadl a poranil si koleno.

 

Prohraný zápas bylo asi to nejmenší. Následně totiž musel podstoupit operaci, na trénink mohl na nějaký čas zapomenout. Sám se s úrazem velmi těžko vyrovnával. Do tělocvičny se vrátil hned, jak to bylo alespoň trochu možné a začal opět tvrdě dřít. Za pouhých pět měsíců už nastupoval do dalšího souboje, přestože koleno ještě nebylo stoprocentní. Bylo znát, že je vyhladovělá „Bestie“ opravdu při chuti. Janku totiž zdemoloval hned v prvním kole.

Následovalo ale další klopýtnutí, opět v narvané O2 areně. Z nástupu slovenské borce běhal mráz po zádech. Když pak fanoušci skandovali oblíbené „zuť, zuť, zuť“ nechal se Gábor strhnout a do zápasu vlítnul jako neřízená střela. Toho dokázal Brazilec Kaik Brito využít. Naskočeným kolenem kontroval pokus o takedown, čímž Borárose otevřel nad pravým okem. Rozhodčí následně musel zápas ukončit.

Gábor cítil, že je potřeba se zastavit, zamyslet se a něco změnit. Do dalšího zápasu proti Mauriciu Reisovi už nastoupil v jiném rozpoložení. Soustředil se na soupeře, držel se stanovené taktiky a předešel zbytečným chybám. Trpělivost se vyplatila, soupeři sám způsobil tržnou ránu na čele a přivolaný lékař byl nucen zápas ukončit.

V sobotu bude v oktagonu na Borárose čekat Tato Primera. Španěl na české bojovníky zatím nenašel recept, v tuzemsku se mu příliš nedaří. V roce 2018 si s ním poradil Miroslav Brož, o rok později pak podsaditého bojovníka za dvě minuty knockoutoval Makhmud Muradov. Naposledy zápasil v únoru letošního roku, odcházel ale znovu jako poražený.

 

Pokud Boráros zachová chladnou hlavu, neměl by mít s Primerou žádný problém. Dá se navíc očekávat, že rozhodne ještě před limitem. Pro Slováka nicméně půjde o další důležitou výhru, která ho v žebříčku může posunout na lepší pozici. Momentálně totiž drží až sedmou příčku. Cesta za odvetou s Davidem Kozmou tak bude ještě dlouhá.

Zdroje:  Sherdog , Oktagon MMA

Nejnovější články