Turnaj Oktagon 16 se blíží! Karol Ryšavý a Rony Paradeiser se v hlavním zápase porvou o pozici vyzyvatele v lehké váze

Turnaj Oktagon 16 se blíží! Karol Ryšavý a Rony Paradeiser se v hlavním zápase porvou o pozici vyzyvatele v lehké váze zdroj: Profimedia

Kamarádství jde stranou. Ve hře je totiž možnost zabojovat o trůn lehké váhy, na němž momentálně sedí Mateusz Legierski.

Po nucené pauze se koncem týdne dočkáme dalšího turnaje pod hlavičkou organizace Oktagon MMA. Do Zoner Bobyhall v Brně přijedou zabojovat hvězdy československé scény a o hlavní zápas večera se postarají Karol Ryšavý a Rony Paradeiser.

Oba bojovníci se dobře znají, v rámci třetí série show Oktagon Výzva se potkali ve slovenském týmu a nějaký čas spolu bydleli v jedné vile. Paradeiser sice patřil mezi největší favority soutěže, bohužel ale musel odstoupit kvůli starému zranění ruky, jež mu znemožňovalo nastoupit ve stoprocentní formě. Těžkým rozhodnutím tehdy překvapil ostatní účastníky, trenéry, ale i oba šéfy organizace.

Ryšavý měl opačnou zkušenost. Byl sice považován za outsidera, dokázal se ale probojovat až do finále, kde už ve druhém kole porazil perfektního grapplera Jakuba Dohnala. S opaskem pro vítěze Oktagon Výzvy se ale Ryšavý nespokojil a jako další cíl si logicky nastavil titul v lehké váze. A byl skutečně na dobré cestě. Následně totiž porazil Jaroslava Jartima a Samuela Daňka. Doufal, že by se v zápasu se Štrbákem už mohl porvat o titul, dle promotérů ale ještě nenastala ta správná chvíle. Do boje nicméně nenastoupil kvůli zranění, zaskočit musel Mateusz Legierski, který naopak za vítězství nad Štrbákem opasek získal, což Ryšavého naštvalo.

 

Po titulu samozřejmě touží i Paradeiser. Na trůnu nicméně stále sedí Legierski, s nímž Paradeiser loni v červnu prohrál. Pokud by tedy dokázal přejít přes Ryšavého, bude se muset znovu postavit neporaženému Polákovi, tedy pokud by souhlasil. Legierski sice v poslední době vyzval kdekoho, je však evidentně velmi těžké něco konkrétního dohodnout. Nedávno navíc podepsal smlouvu s KSW, což se sice nevylučuje s tím, že bude i nadále zápasit v tuzemsku, o to náročnější ale zřejmě bude další domluva.

Vraťme se ale k Paradeiserovi. Talentovaný postojář nedávno prokázal své kvality v projektu Oktagon Underground, kde dokázal vyhrát slovenskou část pyramidy. Jen o fous mu pak uniklo celkové vítězství, které si připsal Matouš Kohout. Tím se pomalu dostáváme k diskutované výhodě na straně Paradeisera. Na rozdíl od soupeře zůstal ve hře a připsal si několik důležitých zápasů, i když šlo o specifická pravidla. Ryšavý naopak bojoval naposledy loni v červnu. Dlouhá pauza by určitě mohla hrát určitou roli.

 

Co vlastně vedlo ke zranění, kvůli němuž odpískal Ryšavý duel se Štrbákem? Šlo o sparing se Samuelem „Pirátem“ Krištofičem, během nějž mu vyskočila žebra. Ryšavý prozradil, že šlo o velmi bolestivou záležitost, celý týden musel spát vsedě. Promotéry tedy musel s těžkým srdcem informovat, že do zápasu není schopen nastoupit. I proto nyní věnuje mnoho času fyzioterapii, aby dalším zdravotním komplikacím předešel. Ve Spartakus Fight Gymu má k dispozici také Attilu Végha. Dle přemožitele Karlose Vémoly je na tom Ryšavý dobře i po psychické stránce, od soupeře se nenechá rozhodit. Ryšavý tuší, že jeho soupeř bude snažit využít výškové převahy, on se tedy bude muset snažit překonávat velkou vzdálenost.

Na Paradeisera dohlíží otec slovenského MMA - Ilja Škondrič. V bratislavském OFA gymu pracuje dlouhán především na fyzičce, protože dobře ví, že kondičně je na tom Ryšavý velmi dobře. Krom toho věnuje čas také silovému tréninku. Paradeiser očekává taktický souboj v dobrém tempu, sám se cítí být favoritem. Je přesvědčen, že minimálně v prvních kolech bude rychlejší a silnější.

Bojovníci si dobře uvědomují, že je zápas může posunout k titulové bitvě. Skutečnost ostatně začátkem září naznačil Ondřej Novotný na tiskové konferenci. Napovídá tomu i žebříček, v němž je Paradeiser na čtvrtém místě, zatímco Ryšavý okupuje druhou příčku.

Oba borci vnímají zápas jako malou zastávku na cestě za opaskem, sami sebe vidí sedět na trůnu lehké váhy. O vyzyvateli aktuálního šampiona se tak rozhodne již v sobotu večer.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články