Herec proti MMA zápasníkovi? Oktagon přišel s dalším boxerským zápasem

Herec proti MMA zápasníkovi? Oktagon přišel s dalším boxerským zápasem zdroj: Profimedia

Už dávno není jenom "Kluk z Ulice" nebo "Lavi". Jakub Štáfek se nebojí výzev a utká se s profesionálním MMA bojovníkem Gáborem Borárosem.

Oktagon MMA chystá na začátek příštího roku turnaj Oktagon Underground, jehož hlavním tahákem bude zápas mezi Karlosem Vémolou a rapperem Marpem. A včera na tiskové konferenci oznámili také další souboj, který tento galavečer doplní, a který  který čekal jen málokdo. V boxerském zápase vypsaném na 6 kol po 3 minutách se proti sobě postaví herec a režisér Jakub Štáfek a slovenský MMA zápasník Gábor Boráros.

Štáfek je velkým fanouškem bojových sportů a svoji premiéru v ringu si odbyl už v roce 2018, když tehdy v pražské Lucerně porazil velice těsně mladého a talentovaného boxera Štěpána Vrbu. Oblíbený herec se ale podíval i do světa MMA, kde v rámci Projektu X, který pořádal Oktagon, nastoupil do klece proti slovenskému podnikateli Peterovi Benkovi. Toho porazil hned v prvním kole na KO, když mu dal pořádnou facku, která Benka totálně uzemnila.

Na začátku roku 2022 se tedy Jakub Štáfek znovu vrátí do boxerského ringu a tentokrát proti sobě bude mít opravdovou výzvu. Sám herec se na zápas hodně těší a bere to jako výstup ze své komfortní zóny.

„Šlo mi o to poměřit se s frajerem, kterého nějakým způsobem respektuju, a který si myslím, že na té scéně toho odvedl relativně dost,“ hovořil o Borárosovi s respektem Štáfek. „A pro mě je to takový další milník a další vystoupení z té komfortní zóny, což já mám prostě rád.“

Nápad na tento zápas se líbí i Gáboru Borárosovi, kterému by se teď po dvou prohrách v řadě mohl hodit „restart“ jeho MMA kariéry.

„Konečně budu mít i boxerský zápas, to byl dobrý nápad,“ těší se na boxerský duel Boráros. „Přemýšlel jsem o tom už dost dlouho, že bych si vyzkoušel i boxerský zápas. Ještě nikdy v životě jsem ho neměl, ale hodně se mi to líbí i jako sport. Je jasné, že to v OFĚ trénujeme, máme tam boxerské sparringy, a teď jsme k tomu dostali příležitost.

„Těším se na ten zápas, jsem na to hodně zvědavý jak bude boxovat on. Já na to budu velmi dobře připravený. A určitě pojedeme bomby. Aspoň já určitě,“ zakončil vážně Boráros.

Tento zápas sice nemá žádný hlubší význam, Boráros v zápase nemá moc co vyhrát a pokud by prohrál s „hercem“, jeho pověsti bojovníka by to pravděpodobně moc nepomohlo. Ale i tak se může jednat o dobrou show a bude zajímavé vidět, jak se Jakub Štáfek dokáže poměřit s profesionálním MMA bojovníkem.

Zdroje:  oktagonmma - tisková zpráva

Nejnovější články