Princeznu českého MMA Terezu Bledou čeká o víkendu těžká zkouška v podobě zkušené Brazilky

Princeznu českého MMA Terezu Bledou čeká o víkendu těžká zkouška v podobě zkušené Brazilky Tereza Bledá, jeden z největších českých talentů na MMA scéně. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Šampionka Oktagonu Underground Tereza Bledá o víkendu naskočí do svého čtvrtého profesionálního MMA zápasu a čeká ji velice zkušená soupeřka.

Turnaj Oktagon 26 je za dveřmi a už tuto sobotu nás na pražském ostrově Štvanice čeká nálož zajímavých zápasů. Mezi ně určitě patří také duel české bojovnice Terezy Bledé (3-0), která poměří síly s Brazilkou Ednou Oliveirou Ajalou (10-7-1).

Bledá v pouhých 19 letech patří rozhodně k nejtalentovanějším fighterkám z naší domácí kotliny. To ostatně potvrdila už v loňském roce, kdy naprosto opanovala turnaj Oktagon Underground, kde si připsala postupně vítězné zářezy proti veteránce UFC Lucii Pudilové, tvrdé a zkušené Magdaleně Šormové a následně ve finále také proti slovenskému talentu Lucii Szabové.

Na tento úspěch navíc Tereza navázala v následujících 12 měsících hned třemi profesionálními MMA zápasy, ve kterých pokaždé zvítězila. Naposledy letos v květnu přemohla po tříkolové bitvě na body brazilskou bojovnici Karoline Martins Moreiru, proti které si však v úplném závěru zranila koleno a chvíli to vypadalo, že si Češka několik měsíců nezatrénuje ani nezabojuje.

Následná vyšetření ale ukázala, že zranění nakonec není tak vážné jak se na první pohled zdálo a Tereza se operaci kolene vyhnula. Tereza si tak dobu svojí rekonvalescence výrazně zkrátila a i díky tomu už je nyní měsíc a půl v tvrdém tréninkovém procesu a podle jejích slov se momentálně cítí nejlépe ve svojí kariéře.

Popelka českého MMA, jak bývá Tereza Bledá také neoficiálně přezdívána, nedávno úspěšně dokončila studia a nyní přípravě věnuje maximum času, což potvrdila také na YouTube kanálu organizace Oktagon. „Jak jsem dodělala školu, tak jsem si říkala, že budu mít konečně nějaký volný čas a budu moct dělat, co chci. Ale jak mi skončila ta škola, tak jsem si řekla, že do toho musím maximálně šlápnout. Má to být moje živobytí, takže jsem úplně přestala prokrastinovat a ve volném čase dělám ještě více věcí pro tenhle sport."

Už za dva dny ji tak čeká další Brazilka. Ajala už se navíc v profesionálním MMA pohybuje téměř šest let, takže má zkušeností na rozdávaní. Toho si je vědoma i Bledá, jež ale rozhodně nechce propadat panice a věří, že kromě nových zkušeností se jí podaří vybojovat také další skalp.

„Soupeřka je z Brazílie a ta je pověstná prací na zemi, takže počítám, že na ní bude velmi dobrá," myslí si Bledá. „Bude to pro mě velká zkouška. Má 18 zápasů. Nejvíc zápasů soupeřek, proti kterým jsem do teď šla bylo 10. Doufám, že z toho budu opět čerpat mnoho cenných zkušeností, ale i tak si myslím, že si s tím poradím.

Bledá už v tuto chvíli patří k bojovnicím, ze kterých jde opravdu velký respekt, což potvrdil také její trenér André Reinders, podle kterého proti Tereze nechtěla jít žádná z evropských bojovnic a proto museli opět hledat mezi Jihoameričankami. Jak nakonec duel proti Ajale dopadne se dozvíme už tuto sobotu. Turnaj Oktagon 26 začíná v 7 hodin večer.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články