Tereza Bledá si připsala cenné vítězství proti zkušené soupeřce z Brazílie

Tereza Bledá si připsala cenné vítězství proti zkušené soupeřce z Brazílie Tereza Bledá, jeden z největších českých talentů na MMA scéně. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

I proti těžké soupeřce si Tereza Bledá udržela svoji neporazitelnost, v posledních vteřinách zápasu se ale zranila.

Tereza Bledá šla do zápasu opatrně a svoji soupeřku Karoline Martins z Brazílie prověřila ze začátku několika kopy. Brazilská zápasnice však ukázala, že se Terezy nebojí a vracela jí údery zpět. Po chvíli Tereza natlačila Karoline na klec a snažila se o double leg takedown. Jenže Brazilka ji náhle chytila do těsné gilotiny a naskočila si do guardu na zem. Tereza byla ve velkých problémech, ale zachovala chladnou hlavu a pomalu začala uvolňovat sevření. To se jí nakonec povedlo a začala na své soupeřce pracovat z horní pozice guardu. Ale Karoline se dařilo nepustit Terezu k žádným velkým úderům a neustále si hlídala její nebezpečné ruce. V této pozici už si svoji dominantní pozici Tereza pohlídala a do konce kola už se nic nestalo.

Ve druhém kole se holky začaly oťukávat v postoji a vyměnily si lowkicky i lehké údery. Poté Tereza našla kopla pěkný, ale zblokovaný highkick, který po chvíli zopakovala. Brazilka ale odpovídala dobrým boxingem a tak se jí Tereza rozhodla vzít na zem. Při takedownu sice inkasovala nepříjemný úder do hlavy, ale svoji soupeřku na zem přece jen dostala. Znovu ji tam ale Karoline vzala do gilotiny, ale naštěstí se Tereza znovu po chvíli dokázala vymanit a do konce kola na ni pracovala svými krátkými údery z guardu.

Třetí kolo začalo znovu začalo okopáváním. Brazilka je ale dobrá boxerka a vypadalo to, že Tereza se do nějakých velkých výměn na krátkou vzdálenost nechystala. Začala tedy Brazilku ostřelovat z dálky, což neslo výsledky. Ukazovala dobré kombinace, kdy za své dva direkty hezky schovávala svůj zadní roundkick, který na Karoline platil. Na závěr sice ještě Brazilka zavelela do útoku, ale nic velkého se jí nepovedlo. Bohužel během těchto posledních vteřin se Tereze stalo něco s kolenem a po zápase se na něj nemohla postavit.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Bodoví rozhodčí viděli po právu jako jednoznačnou vítězku Terezu Bledou a ta tak pokračuje ve své spanilé jízdě třetím vítězstvím v řadě proti zkušené soupeřce.

Zdroje:  Oktagonmma.cz

Nejnovější články