Španělský tvrďák proti českému „Slávistovi“. Primera a Juráček jsou připraveni na válku v Oktagonu

Španělský tvrďák proti českému „Slávistovi“. Primera a Juráček jsou připraveni na válku v Oktagonu zdroj: Profimedia

Oba dva umí dělat skvělé zápasy a oba dva je umí i vyhrávat. Vítěz ale může být jen jeden a kdo to bude se dozvíme už v sobotu na turnaji Oktagon 26.

Na hlavní kartě jednoho z nejočekávanějších turnajů tohoto roku, Oktagonu 26, který se bude konat pod širým nebem na Štvanici, se proti sobě ve welterové váze postaví španělský tvrďák Tato „El Espectaculo“ Primera (15-10) a český borec Matúš „Slávista“ Juráček (7-2).

Primera se v Oktagonu představil poprvé loni v září, když nastupoval proti domácí hvězdě Gáboru Borárosovi. Tehdy španělský bojovník ještě nastupoval jako underdog, ale dokázal všechny překvapit, když po dominantním výkonu vyhrál na technický knockout, protože lékař nedovolil Gáborovi pokračovat kvůli hluboce natrženému obočí.

I druhý zápas zvládl Primera skvěle, když naprosto utavil nebezpečně rozjetého Andreje Kalašnika a svojí houževnatostí, vytrvalostí a také tvrdostí si vysloužil vítězství na body.

Ve třetím zápase pod vlajkou Oktagonu ale už španělský borec narazil. Proti němu se postavil Alex Lohoré, který po dvou porážkách v řadě věděl, že zkrátka musí urvat vítězství a byl z toho úžasný a vyrovnaný zápas, který zvedal diváky ze sedadel. Bodoví rozhodčí se ale nakonec přiklonili na stranu Lohorého a Tato Primera tak musel spolknout svoji první těsnou porážku v Oktagonu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Tu by chtěl v sobotu odčinit proti rozjetému a ambicióznímu Matúšovi Juráčkovi. Ten se dlouhou dobu trápil se zraněním kolene a více než 3 roky se do klece nepodíval. Z počátku to vypadalo, že Matúšova kariéra bojovníka bude u konce, ale „Slávista“ se nevzdal a loni v prosinci se vrátil mezi pletivo oktagonu. Náhradního soupeře Jana Širokého, který vzal zápas na poslední chvíli, porazil na TKO ve třetím kole a poté si poradil i s Gáborem Borárosem, kterého porazil na body. A po zápase na otázku, jakého bojovníka by si rád vybral jako dalšího soupeře, Matúš odpověděl:

„Tato Primera, je to světový bojovník, zápasil tady s dobrýma jménama, takže si myslím, že on a já by byl dobrý šlágr pro diváky.“ Promotéři oktagonu mu toto přání rádi splnili a my se tak můžeme těšit na tento souboj dvou různých stylů.

Zatímco Tato Primera je prototyp houževnatého bojovníka, který na svého soupeře neustále tlačí a svoje údery kombinuje s velice solidním wrestlingem, Matúš Juráček dokáže dobře těžit ze své výškové převahy, drží si své soupeře na delší vzdálenost a používá svůj kvalitní striking.

Ani jeden borec nebere tento zápas na lehkou váhu a oba vědí, že je čeká těžká bitva. Svoji přípravu tak rozhodně nepodcenili: „Trénuji celý rok, fyzickou přípravu a přípravu na MMA beru velmi vážně, takže trénuji 4 – 5 hodin denně. Až když se zápas přiblíží, změníme trochu intenzitu a způsob tréninku,“ prozradil Tato Primera. Jeho trenér k němu má jenom slova chvály a je si jistý, že Tato si dojde pro vítězství: „Jeho kardio, jeho fyzička, jeho wrestling, to jsou jeho největší přednosti. Trénuje tvrdě a nikdy se neunaví. Jeho údery jsou tvrdé a nebezpečné a je taky jako zápasník velmi inteligentní. Bude to skvělý zápas a Tato ho samozřejmě vyhraje.“

Ani Matouš Juráček se však v přípravě neflákal a velkou část jí absolvoval v polské Poznani: „Věřím, že všechno to odříkání, ta samota a to všechno, že se mi to v kleci vrátí. A cíl, který teď mám, je Tato Primera. A neřeším nic jiného,“ řekl na kameru soustředěný Juráček.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

A co si myslí Primera o Juráčkově stylu boje? „Zápasí na dlouhou vzdálenost, nesnaží se překvapit silnými údery a vždycky se snaží vyhrát na body. Ale až udeřím já, rázem se zápas otočí v můj prospěch,“ věří své síle španělský bojovník. „Doufám, že bude maximálně připravený, protože se chci utkat s tou nelepší verzí Matúše a on zase pozná, kdo je Tato Primera ve své vrcholné formě,“ dodal Primera.

Také Juráček si na Primeru věří a na zápas se těší. „Myslím si, že je to takový ten borec, který to v hlavě nikdy nezabalí, ale je to přesně ten typ, který já mám rád. Takoví ti chlapi, co mi chtějí urvat hlavu a já jim říkám ‚Jen pojď‘,“ směje se lišácky Juráček.

Jak tento zápas dopadne se dozvíme už v sobotu večer. Turnaj Oktagon 26 můžete sledovat od 19 hodin na Oktagon.tv.

Zdroje:  Sherdog.com , Oktagonmma.cz

Nejnovější články