S tréninkem MMA začala ve 13 letech, aby ubránila svoji matku od domácího násilí. Teď je z Brazilky obávaná bojovnice

S tréninkem MMA začala ve 13 letech, aby ubránila svoji matku od domácího násilí. Teď je z Brazilky obávaná bojovnice zdroj: Getty Images

Teprve 19letá brazilská bojovnice Iasmin Lucindo má nejen talent, ale také pořádnou dávku odvahy a obojí ukazuje už 5 let v zápasech MMA.

Lidé začínají trénovat bojové sporty z nejrůznějších důvodů. Kvůli zdraví, hubnutí, možné budoucí slávě, ale také sebeobraně. A právě schopnost ubránit sebe a své blízké byla motivací pro dnes 19letou bojovnici z Brazílie Iasmin Lucindo.

Iasmin vyrůstala v brazilském slamu ve městě Fortaleza a začala navštěvovat hodiny kickboxu, když jí bylo 13 let. A to z jednoho prostého důvodu – chtěla ochránit sebe, svoji matku a své tety před násilím ze strany jejího otce a strýců.

„Vždycky jsem milovala sporty, ale co mě táhlo k tréninku bojových sportů, bylo naučit se ubránit sama sebe a lidi kolem mě. Byla jsem svědkem fyzických útoků na moji matku a na mé tety, a to mě vedlo k tomu, abych se naučila bránit,“ prozradila svou motivaci Iasmin.

„Viděla jsem, že spousta mužů jsou zbabělci a chtějí ženy zneužívat a my na takové věci, které jsme jako děti viděly, nikdy nezapomeneme. Viděla jsem to mnohokrát v mojí rodině a velmi to ve mně probouzelo vztek. Viděla jsem to a říkala si, že tohle nikdy nechci zažít, takže musím vědět, jak bránit sebe a další ženy v mojí rodině, kdyby se to mělo stát znovu. Tehdy jsem začala trénovat, abych měla tu ‚zbraň‘, s kterou bych se mohla ubránit.“

Její matka se s otcem nakonec rozvedla, ale Iasmin zůstala u bojových sportů dál. V prvním roce tréninku vyhrála v kickboxu 4 zápasy bez jediné porážky a poté ji zlákalo MMA. Ve 14 letech tak šla za svým trenérem, aby ji domluvil profesionální MMA zápas. Její soupeřka Alline Khyra byla dvakrát starší, ale to mladou Iasmin nijak nezastrašilo a mnohem zkušenější soupeřku porazila ve třetím kole na TKO.

„Říkala jsem si ‚panebože, když už jsem tady, pojďme na to‘ – a já vyhrála,“ řekla Lucindo. „Když jsem se tam dostala a zvedli moji ruku, věděla jsem, že tohle chci v životě dělat. Když jsem poprvé vlezla do klece, cítila jsem ten adrenalin a cítila jsem se naživu. Chtěla jsem odtamtud odejít, ale zároveň jsem tam chtěla zůstat.“

Teď je mladé bojovnici 19 let a na svém kontě má už 14 zápasů, z toho 10 výher a 8 zvládla ukončit před limitem. Momentálně drží sérii čtyř vítězství v řadě a podle svých slov je připravená utkat se s těmi nejlepšími.

„Když jsem porazila Sarah Frotu, ukázalo to, že jsem připravená. Když porazíte veteránku, která bojovala na velkých akcích, tak to ukazuje, že jsem rovněž více než připravená pro tyto velké akce,“ věří si talentovaná bojovnice.

Jestli ji jednou uvidíme v prestižních organizacích typu UFC, Bellator nebo ONE Championship, je sice těžké předvídat, ale jisté je, že mladá Brazilka má odvahy na rozdávání a její zkušenosti a výsledky se u tak mladé bojovnice moc často nevidí.

Zdroje:  mmafighting.com , Sherdog.com

Nejnovější články