Pod MMA bojovníky se rozpadla klec, zápas ale nakonec dobojovali

Pod MMA bojovníky se rozpadla klec, zápas ale nakonec dobojovali zdroj: Getty Images

Špatně postavená klec může být velice nebezpečná a bojovníci z Argentiny se o tom přesvědčili na vlastní kůži.

V MMA se občas stanou neuvěřitelné situace a jedna taková se odehrála před deseti dny v Argentině, na turnaji organizace s příhodným názvem Brutal Fight Night. Ta pořádala svůj pátý turnaj, ale ukázalo se, že všechny detaily ještě vyladěné rozhodně nemají.

Jedním z těchto detailů bylo uchycení konstrukce klece, která se rozpadla přímo v průběhu zápasu. V tu dobu tam bojovali domácí Juan Villaseca a Walter Nahuelcheo. Posledně jmenovaný zrovna trefil Villaseca dobrým lowkickem a navázal na to skvěle načasovaným takedownem, kterým natlačil svého soupeře na klec.

Jenomže klec nebyla dobře upevněná a pod náporem obou borců se otevřela. Oba borci přestali bojovat, a i přestože si Villaseca udělal něco s nohou, nic vážného se naštěstí nestalo. Po incidentu jsme byli také svědky hezkého sportovního ducha Waltera Nahuelche, který svého soupeře poplácal po zádech a zeptal se jej, jestli je v pořádku.

Juan Villaseca své zranění naštěstí rozchodil, ale kdyby byla klec vyvýšena, jak to většinou u galavečerů bývá, mohlo mít její špatné sestavení mnohem horší následky.

Po takovýchto technických patáliích je většinou zápas ukončen a vyhlášen jako „bez výsledku“ (no contest). Argentinští borci nad tím ale mávli rukou, počkali, až bude klec opravena a vlítli do zápasu znovu. Jen o pár minut později nakonec vyhrál Juan Villaseca, který bodrého Waltera Nahuelchea uškrtil na rear naked choke ve druhém kole.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články