Zápasy s youtubery Jose Alda nezajímají. Co si myslí o bojovnících, kteří na ně kývnou?

Zápasy s youtubery Jose Alda nezajímají. Co si myslí o bojovnících, kteří na ně kývnou? zdroj: Profimedia

Reputace je pro brazilského válečníka Jose Alda mnohem důležitější než peníze. Do souboje s celebritami prý nikdy nepůjde a raději se soustředí na to, aby jeho jméno fanoušci MMA nikdy nezapomněli.

Brazilec Jose Aldo patří bez debat k nejlepším MMA bojovníkům na světě. Svého času naprosto dominoval své váhové divizi a byl považován za takřka neporazitelného. Nakonec ale přece jen padl a ne jednou. Přesto se nevzdává a snaží se znovu probít zpátky na trůn UFC, aby tak pomyslně zpečetil svou veleúspěšnou kariéru. V rozhovoru pro mmafighting nyní prozradil, jak se divá na stále populárnější souboje bojovníků s celebritami.

"Respektuji každého, kdo do takového zápasu jde, obzvlášť pokud je už na konci kariéry. Myslím, že pak dává smysl vydělat co nejvíc peněz to jen jde. A protože neuměli dobře řídit své kariéry, tak se vydají touto cestou. Díky bohu za to, že pro ně tyhle dveře otevřel a můžou si tak přijít na dobré peníze."

On sám však nemá v plánu se touhle cestou vydat a pošpinit tak své jméno. "Pro mě to nedává žádný smysl a nepřipadá to v úvahu. Vždycky jsem bojoval pro svůj odkaz, abych utvářel historii, vyprávěl svůj příběh. Chci aby lidi i za 10, 20, 30 let říkali, že Aldo byl největší šampion pérové váhy a pak šel níž do bantamové váhy a stal se šampionem i tam. Tohle si za peníze nekoupíte. Pro mě můj odkaz znamená mnohem víc než peníze."

Jakmile tedy Aldo pověsí rukavice na hřebík, bude to zřejmě definitivně. Neplánuje ani bojovat mimo UFC. "Vždycky jsem plánoval, že až skončím, nebudu muset takové věci dělat, protože jsou pro mě ponižující. Po tom všem, co jsem se v bojových uměních naučil a co všechno jsem dokázal, zaprodat sám sebe? Ne, mě jde o odkaz. Chci být v UFC a až skončím, chci, aby to bylo tady a abych se stal členem síně slávy. Chci, aby se můj příběh odehrál v největší světové organizaci, ne v nějakém z těch cirkusů. Pokud bych dostal nabídku na money-fight v rámci UFC, tak do toho půjdu, ale jinde ne."

V tomto ohledu Aldo prý chápe Dustina Poiriera, který dal před titulovým zápasem přednost odvetě s McGregorem a nyní se spekuluje o jeho souboji s Natem Diazem. "Bylo to 1-1 a každý ten třetí zápas chtěl vidět, takže to bylo v pořádku. A jestli bude bojovat s Natem, tak taky. Jsou to vrcholoví sportovci, kteří bojovali o tituly, byli šampiony, takže to podle mě dává smysl," myslí si brazilský bojovník. "Ale bojovat s youtuberem, který tráví celé dny tím, že prodává obsah, který nemá nic společného s bojovými uměními? To nepochopím. Respektuji to, ale zároveň mě to nezajímá."

Sám Aldo teď pomýšlí především na znovuzískání titulu. V posledním zápase proti Munhozovi předvedl parádní výkon a ukázal, že stále dokáže držet krok s těmi nejlepšími. Příště by rád poměřil síly s dalším bývalým šampionem T.J. Dillashawem, který o titul před lety přišel kvůli dopingu. Tohle by byl hodně zajímavý souboj, který by si jistě nenechal ujít žádný fanoušek MMA. Uvidíme ale, co na to UFC.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články