Aldo po jasném vítězství nepolevuje a do konce roku by rád vyzval bývalého šampiona

Aldo po jasném vítězství nepolevuje a do konce roku by rád vyzval bývalého šampiona Jose Aldo - Pedro Munhoz | zdroj: Getty Images

Jose Aldo stále touží po zisku titulu bantamové váhy. O pozici vyzyvatele by chtěl v nadcházejících měsících bojovat s T. J. Dillashawem.

Bývalý dlouholetý šampion pérové váhy UFC Jose Aldo se na konci roku 2019 rozhodl pro přestup do bantamové divize (-61,2 kg) a ze začátku se tento tah nejevil jako ten nejlepší. Prohrál na body s Marlonem Moraesem a následně nezvládl titulový zápas, ve kterém Petru Yanovi podlehl po TKO v 5. kole.

Nyní už je pro Alda situace mnohem růžovější. Na prosincové vítězství nad Marlonem Verou navázal tento víkend na turnaji UFC 265 druhým zářezem v řadě nad bantamovou devítkou Pedrem Munhozem. Legendární Brazilec se v tomto zápase po pomalém začátku neskutečně rozjel a jeho jasnou výhru na body utvrdil také jeho nový rekord v počtu úderů za jeden zápas, kterých dokázal vyslat hned 114.

Po vyhlášení verdiktu bodových sudí jsme mohli ještě v kleci zachytit také poměrně silný moment, ve kterém Aldo ukázal svůj veliký charakter a také to, že se nikdy nechce nad své oponenty povyšovat. Munhoz svému pokořiteli totiž řekl: „Pořád jsem daleko od toho, abych se dostal na úroveň podobnou tobě,“ na což mu Aldo odvětil: „Nejsi, bratře. Nejsi.“

Na pozápasové tiskové konferenci Aldo odhalil, že se poslední rok zaměřoval především na zlepšení rychlosti úderů, k čemuž využil ve své domovině také služeb armády, jež v Brazílii finančně podporuje rozličné bojové sporty.

„Po poslední prohře jsem cítil, že musím do svého repertoáru začlenit více věcí, a tak jsem začal v Brazílii dělat box, který je sponzorovaný místním námořnictvem,“ prozradil Aldo. „Cítím, že se díky tomu zlepšily mé údery a samozřejmě všechno v horní části mého těla. Nikdy však nezapomenu na své kopy. Trénoval jsem ale opravdu hodně a můžete si být jistí, že moje ruce budou postupem času rychlejší a rychlejší.“

Na tiskovce padaly samozřejmě dotazy také na to, co má Aldo v plánu do dalších měsíců. A na dovolenou to rozhodně nevypadá. Jihoameričan by totiž velice rád do konce roku poměřil síly s bývalým šampionem bantamové váhy a dopingovým hříšníkem T. J. Dillashawem (jenž v nedávném zápase při svém návratu porazil divizní trojku Coryho Sandhagena). Ten je podle něj ideálním soupeřem v souboji o post vyzyvatele.

„Chci jít krůček po krůčku,“ řekl Aldo. „Doufám, že budu bojovat do konce prosince a velkým protivníkem by pro mě byl Dillashaw. Byl by to skvělý zápas. Oba bychom z takového duelu hodně získali, takže doufám, že k němu dojde. On je v bantamové divizi opravdu velkým jménem.“

Tento souboj by rozhodně nabídl atraktivní podívanou a přilákal mnoho fanoušků. Otázkou ale zůstává, co na tuto nabídku řekne Dillashaw. Ten má totiž po výhře nad Sandhagenem pozici vyzyvatele téměř jistou a teoreticky čeká pouze na to, jak dopadne titulová odveta mezi Aljamainem Sterlingem a Petrem Yanem. Zároveň si ale z posledního zápasu odnesl zranění, takže bude záležet, jak rychle vůbec bude schopen znovu nastoupit.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články