Luque vytáhl eso z rukávu a vypálil obávanému grapplerovi Chiesovi rybník vlastním škrcením

Luque vytáhl eso z rukávu a vypálil obávanému grapplerovi Chiesovi rybník vlastním škrcením zdroj: Getty Images

Z vítězství na škrcení se překvapivě radoval brazilský postojář a dostal za něj i bonus za výkon večera.

Brazilský bojovník Vicente Luque vyznává především tvrdý striking, zatímco jeho soupeř Michael Chiesa je hlavně skvělý grappler, který se snaží dostat zápas na zem a tam jej ukončit pomocí submise.

Jenže Luque dnes svému soupeři dokonale vypálil rybník. Před zápasem sám říkal, že není tajemstvím, že Chiesa půjde po submisích, zatímco on sám bude chtít skórovat knockout. Přiznal, že si je vědom, že Chiesa je lepším grapplerem, ale také varoval, že má sám pár grapplerských triků v rukávu, a nebojí se je vytáhnout, což dnes taky udělal.

Luque kontroloval zápas v postoji a tlačil na Chiesu, kterého trefoval dobrými kombinacemi. Také Chiesa se ale dokázal trefit dobrým zadním direktem, kterým Luqueho překvapil a Daniel Cormier z komentátorského stanoviště v legraci poznamenal, že to byl asi nejlepší úder v Chiesově kariéře.

Netrvalo ale dlouho a americký bojovník přece jen vzal Luqueho na zem dobrým double leg takedownem a začal se sápat po submisi. Z half-guardu se dostal do mountu a odtud už to bylo jenom kousek na Luqueho záda, kde se Chiesa začal pokoušet o škrcení (rear naked choke). V jednu chvíli už to pro Luqueho nevypadalo dobře, ale Brazilec se z těsného škrcení, které přešlo v neck crank přece jen dokázal dostat.

A pak přišlo něco, o čem se Michaelu Chiesovi budou zdát ještě zlé sny. Jak se totiž Chiesa po neúspěšném pokusu o submisi snažil zvednout, Luque jej chytil do těsného D’arce choku a za pár sekund jej donutil odklepat.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Diario UFC (@diarioufc)

Vicente Luque tak skutečně vytáhl své eso z rukávu a obávaného grapplera porazil jeho vlastní zbraní. Dostane se tak určitě do první pětky welterové váhy a navíc se tímto 12. ukončením zápasu dostal na druhé místo v počtu nejvíce ukončení ve welterové divizi za Matta Browna.

Po zápase Vicente Luque ještě stačil vyzvat nynějšího šampiona Kamaru Usmana a řekl, jak se mu vlastně podařilo Chiesu uškrtit:

„Jeho škrcení bylo dvakrát nasazené tak na 80%, ale já vím velice dobře, jak to ubránit, takže jsem si věřil, že se z toho dostanu. A pak se dostal do pozice, ve které jsem mohl nasadit D’arce choke, a to je moje oblíbená technika. Jak to zamknu, je velice těžké se z toho dostat,“ popsal nečekané ukončení Vicente Luque.

Těžko říct, jestli Luque ve svém dalším zápase dostane samotného šampiona Usmana, ale rozhodně si zaslouží místo v první pětce welterové divize a UFC by mu mělo dát některého z elitních bojovníků.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články