Jednou tě trefím a končíš, vzkazoval Lewis talentovanému Ganeovi. Knockout nakonec přišel z druhé strany

Jednou tě trefím a končíš, vzkazoval Lewis talentovanému Ganeovi. Knockout nakonec přišel z druhé strany zdroj: Getty Images

Francouzský bojovník Ciryl Gane ukázal naplno svůj talent, rozebral Derricka Lewise na součástky a vzal si pás prozatímního šampiona.

V hlavním zápase dnešního turnaje UFC 265 jsme byli svědkem bitvy o prozatímní šampionský pás v těžké divizi mezi francouzským bojovníkem Cirylem Ganem a americkým bombardérem Derrickem Lewisem. Před zápasem Lewis předvídal, že zápas ukončí jedním ze svých tvrdých knockoutů, nakonec bylo ale vše jinak a byl to Lewis, který klesl pod razancí Ganeových úderů.

Derrick Lewis je zkušeným zápasníkem, který má neobyčejnou sílu v úderech, a pokud se dobře trefí, je obvykle vymalováno. Ne nadarmo v UFC rozdal 12 knockoutů, což je také rekord v této organizaci v rámci těžké divize. A právě na své tvrdé údery americký bojovník sázel nejvíce. „Gane má rád striking a vypadá přitom pěkně. Ale když se jej dotknu, vím, že padne. Bojujeme v mém městě, takže na něj vlítnu hned od začátku na 100 procent,“ prohlašoval sebevědomě.

Jenže Ciryl Gane ukázal, že není jen talentovaný bojovník se skvělou technikou a rychlostí, ale že má taky pod čepicí: „Většina fanoušků v USA očekává, že mě Derrick Lewis knockoutuje. Ale já na něj sáhnu a on na mě nikdy nedosáhne,“ nastínil svou taktiku před zápasem Gane. A přesně jak řekl, tak i udělal.

Od začátku utkání začal Lewise tlačit a svým lehkým pohybem a rychlostí dělal Lewisovi velké problémy. Neustále mu okopával přední nohu – ať už sidekicky nebo lowkicky a za ně přidával svůj precizní jab, který je bez nadsázky nejlepší v těžké divizi a klidně by se mohl měřit i excelentnímu jabu Kamaru Usmana nebo Roberta Whittakera.

Kdykoliv se Lewis odhodlal k protiútoku, Gane mu unikl z dosahu jeho tvrdých ran a začal jej znovu ostřelovat z dálky. To bylo pro Lewise velice frustrující a bylo vidět, že si neví rady, jak na francouzského bývalého kickboxera vyzrát.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený MMA (@fightrush_)

Gane touto skvěle provedenou taktikou vyhrál první dvě kola a neustále zvyšoval tempo. Ale nejen to. Když už viděl, že je Lewis unavený, nedělalo mu problém před ním stát a jít s ním do přestřelky, což měla být Lewisova největší zbraň. Jenže i na blízkou vzdálenost měl Gane navrch a ve třetím kole přišlo ukončení.

Francouz dostal Lewise do problémů, zatlačil jej ke kleci a začal mu na hlavu sázet tvrdé zvedáky, háky a kolena, kterými jej nakonec dostal na zem. Tam do schouleného Lewise bubnoval tvrdými údery na hlavu a rozhodčí byl nucen zápas ukončit.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený CRYMMA™️ (@crymma)

Ciryl Gane tak prodloužil svoji šňůru neporazitelnosti na 10 zápasů v řadě a stal se držitelem prozatímního šampionského pásu. Ten mu zaručuje přednostní právo na souboj se současným šampionem Francisem Ngannouem a tento duel bude určitě hodně peprný. Oba jsou totiž bývalými tréninkovými parťáky a navzájem se znají velice dobře.

Ngannou si v těžké divizi svými brutálními knockouty vysloužil pověst velice nebezpečného bojovníka a po svém skvělém výkonu nad Stipe Miocicem se zdál být neporazitelný. Teď to ale vypadá, že by mu Cyril Gane mohl být se svou rychlostí, skvělou taktikou a důvtipem, minimálně velice vyrovnaným soupeřem.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články