Aldo věří McGregorovi, že se dokáže vrátit mezi elitu. Sám se o víkendu chystá ukázat, že i on stále patří na vrchol

Aldo věří McGregorovi, že se dokáže vrátit mezi elitu. Sám se o víkendu chystá ukázat, že i on stále patří na vrchol Mezi Aldem a McGregorem to bylo před vzájemným soubojem hodně napjaté. | zdroj: Profimedia

Jose Aldo patří bez debat mezi nejlepší bojovníky v historii MMA, od prohry s irskou superstar se mu ale nedaří. Přesto se nevzdává a snaží se vydrápat zpět na šampionský trůn. Neodepisuje ani svého někdejšího rivala.

Brazilský bojovník Jose Aldo má mnoho důvodů Conora McGregora nenávidět. Ir ho totiž v roce 2015 ve vyhroceném zápase rychle knockoutoval, sebral mu pás a po jeho zádech se doslova odrazil ke hvězdám. Někdejší obávaný brazilský šampion se od té doby navíc nedokázal pořádně vyhoupnout zpět do sedla a nasbíral více porážek než výher. Přesto ale vůči svému někdejšímu rivalovi nezahořkl, což dal najevo v rozhovoru pro youtubový kanál Ag. Fight.

"Především mě to jeho zranění mrzí, je docela vážné. Pracujeme svým tělem a snažíme se ho udržet zdravé, protože tak můžeme pracovat pořád," rozpovídal se Aldo. "Myslím, že se může vrátit. Nikdy o šampionech nepochybuji, o jejich silné mysli a vůli. Předtím dominoval, byl šampionem lehké a pérové váhy, takže je to všechno na něm, pokud se bude chtít na tu vysokou úroveň vrátit, může to dokázat."

Brazilský veterán věří, že i on sám jednou opět stane na vrcholu a odmítá se tohoto snu vzdát. Nyní zkouší štěstí v bantamové váze (-61,2 kg). Zde už jednou šanci zabojovat o titul měl, na sibiřského tvrďáka Petra Yana ale nestačil a v posledním pátém kole zápas skončil v jeho neprospěch technickým KO. Zdá se tedy, že Aldo je nyní v pozici tzv. gatekeepera, který už nedokáže udržet krok s absolutní špičkou, ale zároveň dokáže odrážet bojovníky z nižších pozic, kteří se přes něj chtějí dostat mezi nejužší špičku divize. Naposledy to neúspěšně zkoušel Marlon Vera (aktuálně na 14. místě).

Tento víkend dostane příležitost získat skalp 34leté legendy Pedro Munhoz. Ten se netají tím, že ke slavnějšímu krajanovi chová velkou úctu. "Neznám ho osobně, ale jako bojovníka ho obdivuji. Je to pro mě splněný sen, že se můžu postavit jednomu z nejlepších UFC šampionů. Jsme stejně staří a oba máme prohry jen s těmi největšími talenty. Myslím, že UFC a fanoušci se na náš střet těší. On je určitě odhodlaný přidat další výhru ke svému odkazu. Svedeme spolu bezpochyby jeden z nejlepších zápasů tohoto roku."

Pokud Aldo svou pozici ubrání, udrží tak na živu i naději, že jednou opět usedne na trůn. Pokud padne, další šanci už zřejmě jen tak nedostane. Navíc není nejmladší a konec jeho aktivní kariéry se nezadržitelně blíží.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články