Legendární José Aldo zahnal myšlenky na důchod a upsal se k dalším 8 zápasům

Legendární José Aldo zahnal myšlenky na důchod a upsal se k dalším 8 zápasům zdroj: Profimedia

Vypádá to, že Jose Aldo do důchodu jen tak neodejde.

Bývalý dvojnásobný UFC šampion Jose Aldo podepsal s největší organizací na světě kontrakt na dalších osm zápasů což potvrdil serveru ESPN sám šéf Dana White. První zápas z nově domluvených už odbojoval na turnaji UFC 237 v Riu de Janeiru, kde podlehl na body Alexandru Volkanovskimu.

Jose Aldo - Alexander Volkanovski zdroj: Profimedia

Aldo tak razantně změnil své plány z ledna, kdy prohlásil: „Vždycky jsem měl v plánu skončit ve 30 a začít s něčím jiným. Jsem teď ve fázi, kdy musím udělat rozhodnutí a nic už mě nedonutí ho měnit. Bojová umění budou vždycky součástí mého života, ale všechno má začátek, prostředek a konec. Já jsem právě dorazil na konec.“

José Aldo začínal v Brazílii, jako většina chlapců, s míčem u nohy. Kvůli sebeobraně v nebezpečných ulicích města Manaus se ale začal věnovat kapueře a později brazilskému jiu-jitsu. Na MMA přesedlal ve svých sedmnáctí letech a přes brazilské organizace a World Extreme Cagefighting se v roce 2011 dostal do UFC.

Jose Aldo Frankie Edgar zdroj: Profimedia

Přenesl si sem také titul v pérové váze, který sedmkrát obhájil, než ho v roce 2015 vypnul Conor McGregor a pás mu sebral. Aldo si ho vzal zpátky o rok později, když na body zdolal Frankieho Edgara. Pak si na něj ale došlápl Max Holloway, který ho porazil pomocí TKO dvakrát v řadě. Od té doby Aldo o titul nezápasil.

Zdroje:  ESPN , tisková zpráva

Nejnovější články