Starý dobrý José Aldo je zpět! Proti Verovi ukázal svůj pověstný striking a došel si pro důležité vítězství

Starý dobrý José Aldo je zpět! Proti Verovi ukázal svůj pověstný striking a došel si pro důležité vítězství zdroj: Profimedia

José Aldo zastavil tři prohry v řadě a soustředěným výkonem si došel proti Marlonu Verovi pro vítězství.

Bantamová váha a co-main fight. Marlon Vera sice UFC baví svými ukončeními před limitem, ale kvůli jeho nevyrovnané formě se ještě nikdy nedostal na vysoké příčky, a i do dnešního zápasu startoval z patnáctého místa žebříčku. Nyní ale dostal prvního hvězdného soupeře, který ho v případě výhry mohl vystřelit do první desítky rankingu.

Bývalý šampion pérové divize, José Aldo, je v UFC stále pojem. Poslední dobou se mu ale nedařilo proti silným soupeřům vyhrávat, a i proto měl momentálně nůž na krku. Před dnešním duelem disponoval třemi prohrami v řadě a čtvrtá by pro něj, a jeho další kariéru, mohla být fatální. Musel tak zapojit všechny síly, aby toto ohrožení zvrátil.

A José Aldo vypadal hned od začátku velice dobře. Po minutě oťukávání předvedl svojí skvělou obranu takedownů na kterou navázal svými proslulými tvrdými low kicky. Vera se také pokusil o nízké kopy a útočil na Aldovu přední nohu, ale bylo to jako by narážel do skály. Brazilec navíc začal přidávat na intenzitě, tvrdými háky trefoval hlavu a spodek a prokládal je dalším nepříjemným okopováním. Sice občas inkasoval nějaký úder od cesty, ale jinak toto kolo jasně vyznělo pro něj.

Aldo i ve druhém kole stále pokračoval ve strojové práci. Veru rozebíral od hlavy až k patě a vypadalo to, že jeho kontry ani nevnímá. Tu rána na hlavu, tu na břicho a za to ještě přidal svůj pověstný tvrdý low kick. Vera sice občas trefil slušný úder nebo kop, ale zároveň začal působit trochu bezradně a minutu před koncem prostřední části zvolil raději klinč ve kterém se snažil svého soupeře unavit.

Do třetího kola vlétl Aldo s úplně jinou taktikou. Verovi se dostal u klece na záda a začal se sám pokoušet o takedown. Ekvádorský bojovník sice minutu odolával, ale nakonec rezignoval a klesl na zem. Aldo si ho chytil do body trianglu a okamžitě se mu snažil obtočit ruce kolem krku.

Vera sice předvedl skvělou odolnost tím, že se z pokusů o škrcení vymanil a dokonce se dokázal postavit na nohy, ale Aldo na něm stále visel jako klíště. Nepomohl ani pád na zem, jeho soupeř byl nesetřesitelný a Vera to v poslední minutě už trochu vzdal. Frustrace byla viditelná. Skvělý výkon od Alda a naprosto zasloužené vítězství na body.

Vítěz - Aldo - na body (29-28, 29-28, 29-28)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články