Tajemství porážky Seana O’Malleyho. Měl Marlon Vera skutečně jen „štěstí“?

Tajemství porážky Seana O’Malleyho. Měl Marlon Vera skutečně jen „štěstí“? zdroj: Profimedia

Sean O’Malley poprvé v kariéře ochutnal porážku poté, co si v oktagonu zvrtnul kotník. Náhoda to ale rozhodně nebyla.

Stoupající hvězda Sean „Sugar“ O’Malley měl za sebou špatný víkend. V souboji s Marlonem Verou si zvrtnul kotník a prohrál v prvním kole na TKO.

Vera totiž jeho zranění využil, dostal O’Malleyho na zem a tam jej trefoval tvrdými údery a lokty, dokud rozhodčí Herb Dean zápas neukončil. Do té doby neporažený bojovník, který v oktagonu předváděl skvělé výkony a mimo oktagon dokázal fanoušky upoutat svým sebevědomím tak konečně našel svého přemožitele.

Marlon „Chito“ Vera byl z vítězství nadšený, ale spousta fanoušků byla toho názoru, že kdyby si O’Malley nezvrtl kotník, Vera by proti němu neměl šanci. Vera na to odpověděl, že to byl on, kdo nepřímo zapříčinil O’Malleyho zranění, když jej trefil lowkickem a oslabil tak Seanovu nohu, kterou si později vyvrtnul.

A Verovo tvrzení také potvrdil uznávaný trenér Conora McGregora, John Kavanag, který na Twitteru sdílel svoji analýzu, co přesně zranění způsobilo:

„Kop na nohu na pravý peroneální nerv, který vyústil v neschopnost pokrčit nohu v kotníku. Útok, který je čím dál víc k vidění v MMA.“

A John Kavanagh má pravdu, protože jde vidět, že O'Malley po tomto Verově kopu ihned změnil svůj střeh a jeho pravý kotník vypadá, jakoby ho neposlouchal. O’Malley se pak snažil udělat rychlý manévr na pravou stranu, kdy se mu kotník podlomil. O půl minuty později se mu to stalo znovu, ale tentokrát už si kotník pořádně vyvrtnul a spadl na zem. To už si zranění všimli komentátoři i Marlon Vera, který toho o několik chvil poději využil a zápas ukončil.

Velice podobný scénář se kdysi stal také Michaelovi Chandlerovi, nebo Henry Cejudovi. Oba dostali lowkick těsně pod koleno, kde se peroneální nerv nachází, a oba hned poté ztratili kontrolu nad svým kotníkem, který si následně zvrtnuli:

Marlon Vera tak nevyhrál díky náhodě, že O’Malley špatně došlápl, ale díky svému lowkicku, který vzal Seanovi kontrolu nad jeho vlastním kotníkem. Vera si tak připsal zasloužené a důležité vítězství. I tak by ale byla odveta mezi oběma borci velice zajímavá.

Zdroje:  Twitter - John Kavanagh

Nejnovější články