"Přijímám smrt, abych dosáhl vítězství," prohlašuje Marlon Vera před víkendovým zápasem s Aldem

"Přijímám smrt, abych dosáhl vítězství," prohlašuje Marlon Vera před víkendovým zápasem s Aldem Marlon Vera | zdroj: Profimedia

Marlon Vera si to o víkendu rozdá s Jose Aldem o pozici v první polovině žebříčku bantamové váhy a motivace mu nechybí.

O víkendu nás čeká poslední turnaj UFC letošního roku s podtitulem Vegas 17. V co-main fightu této akce se utká patnáctka bantamové váhy Marlon Vera proti veteránovi, bývalému šampionovi a žebříčkové sedmičce, José Aldovi.

Vera už by se dal také považovat za pamětníka organizace, protože v UFC působí už od roku 2014, ale stále je to o 3 roky méně než jeho nadcházející oponent. V nejslavnější soutěží na světě platí tento ekvádorský bojovník za skvělého univerzála, který se nebojí bojovat jak v postoji, tak na zemi a pouze jedinkrát vyhrál na body, všechna ostatní vítězství byla před limitem. To dokázal i v posledním zápase, když sestřelil v prvním kole nadějného Seana "Cukříka" O’Malleyho.

Přesto se Vera občasnými výkyvy nedostal ještě ani jednou k souboji s absolutní hvězdou a stále se spíše drží v druhé polovině žebříčku. I proto se také dohodl na souboji s José Aldem, který by ho mohl vystřelit poměrně vysoko. Když ho ovšem dokáže porazit. „Tenhle boj mi dával největší smysl,“ řekl Vera v rozhovoru pro server MMA Fighting. „Jsem tak trochu chytrolín a vím, jak to s UFC funguje.“

„Pro Alda je tohle šance, aby ukázal, že stále umí porazit ty, kteří chtějí být úspěšnými a pro mě je to šance, abych ho poslal domu a řekl: ‚Hele vy šmejdi, bude ze mě mistr světa.‘ Oba máme velkou příležitost, ale já ho nenechám, aby mě dostal do problémů. Když mi řekli, že s ním mám jít, tak jsem si jen říkal: ‚Jo, pojďme do toho. Pojďme do toho už zítra.‘“

Aldo jeden čas vládl tvrdou rukou pérové váze. A to doslova. Drží černý pásek v Brazilském jiu-jitsu, ale to používá především k obraně. Ovládá totiž také excelentní muay-thai a své soupeře nejraději vypíná tvrdými údery.

Jose Aldo Frankie Edgar zdroj: Profimedia

Až na výjimku (když ho z pásu na šest měsíců vysvlékl Conor McGregor), držel šest let šampionský titul pérové váhy. Poté ale přišla dvojnásobná prohra s Maxem Hollowayem a Aldo postupně začal ztrácet výkonost. Po třech porážkách z pěti zápasu se rozhodl sestoupit o divizi níže.

Ale ani v „bantamu“ zatím neuspěl a prohrál jak s Marlonem Moraesem, tak následný titulový zápas s Petrem Yanem, jenž ho ve skvělé bitvě dokázal sestřelit v druhé půlce pátého kola. Nadcházející duel by tak pro Alda mohl být vzhledem k jeho probíhající formě také o udržení v UFC. A Vera mu nechce dát nic zadarmo.

„Tohle je pro něj pravděpodobně ten nejhorší zápas. Pro mě to bude jen další den v kanceláři. Až Bruce Buffer vyjde z klece a oni ji zamknou, tak začnu tvrdě makat. Jsem schopný tomu chlapovi ublížit a jsem schopný zvítězit. Nebudu se vyhýbat. Jak říkají samurajové, přijímám smrt, abych dosáhl vítězství. Nedělám si z toho hlavu. Přijdu nažhavený, což jsem také řekl, když se tento fight oznámil.“

Bude to rozhodně zajímavá bitva a jsme velice zvědaví, zda se Vera pustí s Aldem do postojářské přestřelky anebo se pokusí prolomit jeho skvělou takedownovou obranu a vyřídit si to s ním na zemi. Tak či tak nás čeká atraktivní duel a my vám z něj jako vždy přineseme o víkendu reportáž. Pro nedočkavce je možné vše sledovat živě na televizních programech ESPN a Nova Sport 2.

Zdroje:  MMA Fighting , tisková zpráva

Nejnovější články