120kilový pořez pokračuje v destrukci soupeřů. Tentokrát mu na TKO stačilo pouhých 21 sekund!

120kilový pořez pokračuje v destrukci soupeřů. Tentokrát mu na TKO stačilo pouhých 21 sekund! 120kilový Davion Franklin budí respekt už při nástupu do klece. | zdroj: Profimedia

Davion Franklin si svým agresivním stylem získává čím dál více fanoušků. Naposledy o víkendu po pouhých 21 vteřinách utloukl neporaženého Everetta Cummingse.

Americký bojovník Davion Franklin rozhodně patří k tomu nejzajímavějšímu, co může momentálně MMA organizace Bellator nabídnout. Tento 120 kilogramů vážící pořízek totiž už od svého profesionálního debutu v lednu 2020 předvádí parádní útočnou show a během 14 měsíců dokázal před časovým limitem ukončit hned tři soupeře.

I proto dostal možnost minulý víkend na turnaji Bellator 264 přivítat debutanta, který se chlubil úctyhodnou statistikou. Everett Cummings totiž do druhé největší americké MMA organizace nastupoval s patnácti výhrami v řadě (6 KO/TKO a 9 submisí) a porážka pro něj byla naprosto neznámým výrazem.

Vše už je však jinak. Franklin se totiž se svým protivníkem vůbec nemazal a hned na začátku úvodního kola vyslal velice tvrdý high kick namířený přímo do oblasti hlavy. Cummings tento kop sice s vypětím všech sil dokázal vykrýt, ale evidentně s ním i tak dost otřásl.

Toho si byl vědom také Franklin, který okamžitě přešel do kombinace úderů, po které se Cummings zřítil na zem, kde zůstal klečet na všech čtyřech. V tu chvíli ho Franklin zalehl a párkrát mu ještě zasáhl hlavu. Všem včetně rozhodčího, jenž okamžitě mezi oba borce přiskočil, ale bylo jasné, že je po zápase. Parádní TKO, na které Američanovi stačilo pouhých 21 vteřin.

Davion na MMA přesedlal z wrestlingu a amerického fotbalu, kterým se věnoval na univerzitě. V rozhodnutí zkusit nový sport měl prý prsty i jeho kamarád Jon Jones, jeden z nejlepších bojovníků vůbec. Profi kariéru odstartoval rovnou v Bellatoru a od začátku si nastavil jasný cíl. Ve všech rozhovorech prohlašoval, že se nezastaví, dokud nezíská šampionský pás. Někteří experti si v tu dobu ťukali na čelo a jeho prohlášení označovali za velkohubé. Nyní ale americký těžkotonážník začíná všem zavírat ústa, protože se víkendovým vítězstvím dostal v žebříčku těžké váhy už na sedmou příčku a momentálně to vypadá, že zastavit tento zabijácký kolos bude velice obtížná záležitost.

„Pořád se soustředím především na zisk titulu. Chci se stát tím nejdominantnějším bojovníkem těžké váhy,“ řekl Franklin na pozápasové tiskové konferenci, kde také prozradil, s kým by příště nejraději bojoval. „Beru kohokoliv, kdo mě posune v žebříčku."

Cheick Kongo (nynější trojka – pozn. red.) se v jednom z rozhovorů na Instagramu chlubil, že by mě donutil odklepat, takže by to mohl být klidně on. Ale jinak je mi to celkem jedno. Může to být s kýmkoliv a kdekoliv. Opravdu mě to nezajímá. Jsem na cestě za titulem a získám ho. To je prostě fakt.“

Zdroje:  tisková zpráva - Bellator

Nejnovější články