Kliďas Mousasi po pomalejším startu umlátil Saltera ve třetím kole a obhájil svůj šampionský titul

Kliďas Mousasi po pomalejším startu umlátil Saltera ve třetím kole a obhájil svůj šampionský titul zdroj: Getty Images

Šampion Bellatoru Gegard Mousasi potvrdil svoji roli favorita a s americkým grapplerem Johnem Salterem si poradil ve třetím kole.

Hlavní zápas turnaje Bellator 264 byl ve znamení titulového zápasu ve střední váze mezi šampionem Gegardem Mousasim a jeho vyzyvatelem Johnem Salterem.

Holandský šampion s arménskými kořeny Mousasi je velice komplexním bojovníkem a nemá moc slabin. Jeho největší devízou je ale umění zachovat si klid v jakékoliv situaci, i když se zápas nevyvíjí podle jeho představ. I přes svou všestrannost Mousasi preferuje souboj v postoji, zatímco jeho soupeř, americký vyzyvatel John Salter, je specialistou na wrestling a grappling a v postoji se mu moc času trávit nechce.

Zápas začal podle očekávání Mousasiho dominancí v postoji, kde začal Saltera ihned tlačit a rozdal mu několik solidních direktů. Ale Salter věděl, co musí udělat. Potopil se pod Mousasiho a šel si pro takedown. Ten zpočátku Mousasi ubránil, ale Salter se nevzdal, natlačil svého soupeře na pletivo a tam už jej sundal na zem.

Mousasi ale zachoval svůj pověstný klid a nedovolil Salterovi udělat v podstatě žádnou škodu. Zároveň se snažil vynaložit na obranu co nejméně sil, zatímco Saltera stálo udržení šampiona na zemi hodně energie. Nakonec se Mousasi přece jen zvládl postavit a v klinči rozdal svému soupeři několik dobrých kolen. Toto kolo bylo těžké na bodování, protože větší kontrolu měl Salter, ale Mousasi mu nadělal více škody.

Ve druhém kole Mousasi opět tlačil Saltera před sebou a ostřeloval jej svými údery a kopy. Ale znovu jej dostal Salter na zem. Už to sice vypadalo, že Mousasi takedown ubrání, ale Salter byl jako bulldog a napodruhé jej poslal u pletiva k zemi. Šampionovi znovu chvíli trvalo, než se postavil, ale vzápětí to byl on, kdo dostal Saltera na zem a celou minutu do konce kola jej zasypával tvrdými ranami. Tohle už bylo jasné kolo pro šampiona.

Třetí kolo začalo jako přes kopírák s těmi předchozími. Mousasi honil Saltera po oktagonu a ten se po chvíli pokusil o takedown. Tentokrát jeho pokus Mousasi ale s přehledem ubránil a naopak jej sám dostal pod sebe. Tam jej jednou rukou chytil pod krkem a spustil krupobití úderů svojí tvrdou pravačkou. Po chvíli bylo jasné, že z téhle šlamastyky se už Salter nedostane a rozhodčí tak zápas ukončil.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fighting Feed (@f1ght_feed)

Gegard Mousasi si připsal výhru na TKO ve třetím kole a podruhé obhájil svůj šampionský pás. V další obhajobě jej čeká dosud neporažený Austin Vanderford (manžel Paige VanZant), se kterým si Mousasi udělal staredown ještě v kleci. Žádné nepřátelství se ale nekonalo a oba borci se navzájem rozesmáli a podali si ruce. Jejich zápas ještě nemá pevné datum a bude především záležet, kdy se Vanderfodovi uzdraví jeho zraněná paže.

Zdroje:  Bellator.com

Nejnovější články