Král střední váhy Bellatoru Mousasi nastoupí už k další obhajobě. Uspěje proti nebezpečnému Salterovi?

Král střední váhy Bellatoru Mousasi nastoupí už k další obhajobě. Uspěje proti nebezpečnému Salterovi? Gegard Mousasi | zdroj: Getty Images

Gegard Mousasi bude na víkendovém galavečeru Bellator 264 obhajovat šampionský pás proti excelentnímu zemaři Johnu Salterovi. Celý turnaj můžete sledovat na českém serveru VOYO.CZ.

Organizace UFC si sice pro nadcházející víkend vybrala pauzu, což ale neznamená, že se nedočkáme kvalitního MMA. Už z pátku na sobotu totiž otevře své brány turnaj Bellator 264, na který nás láká především titulový zápas ve střední váze mezi šampionem Gegardem Mousasim a jeho vyzyvatelem Johnem Salterem.

Mousasi patří rozhodně k tomu nejlepšímu, co může druhá největší americká MMA organizace nabídnout. Tento legendární nizozemský bojovník s nekompromisním strikingem a slušnou zemí o svých kvalitách přesvědčoval už v UFC. Zde sice nikdy nedosáhl absolutního vrcholu, ale i tak si připsal několik skvělých ukončení proti opravdu zvučným jménům. Za zmínku určitě stojí jeho hodně nepříjemné koleno proti bývalému šampionovi Chrisi Weidmanovi nebo tvrdá levá zadní, kterou poslal k zemi Thiaga Santose.

Nejcennější trofej zdvihl na hlavu až ve svém druhém zápase v Bellatoru, v němž dokázal v prvním kole utlouct tehdejšího držitele titulu Rafaela Carvalha. Zatím poslední ukončení před limitem si Mousasi připsal při první a také zatím poslední obhajobě v říjnu roku 2018. Nad Rorym MacDonaldem dominoval od úvodních minut a nakonec ho ve druhém kole na zemi zasypal takovou sprchou loktů a úderů, že rozhodčí Herb Dean zápas raději ukončil.

Poté pro Mousasiho přišel jeden z nejtěžších momentů kariéry. Po neskutečně vyrovnané pětikolové bitvě podlehl opravdu těsně na body (47-47, 48-47, 48-47) Rafaelu Lovatovi Jr. a musel šampionský pás odevzdat. Tento fakt nesl s velikou nelibostí a dokonce svého soupeře v několika rozhovorech obvinil z užívání zakázaných látek, což se ale nikdy neprokázalo.

Před následným zápasem s Lyoto Machidou měl tak jasný cíl – vítězstvím si znovu vybojovat pozici vyzyvatele a vrátit Lovatovi nepříjemnou porážku. Vyhrát se Mousasimu po dalším velice těsném souboji sice podařilo, ale odvety se nedočkal. Lovatovi totiž lékaři mezitím diagnostikovali vážné onemocnění mozku a byl nucený ukončit sportovní kariéru. O uvolněný pás si to tak Gegard rozdal loni v říjnu s Douglasem Limou, kterého po taktickém souboji porazil poměrně jasně na body.

Nyní tak Mousasiho čeká další obhajoba a rozhodně to nebude jednoduchá záležitost. Američan Salter, jenž disponuje především skvělým brazilským jiu-jitsu, odbojoval v Bellatoru devět zápasů, ve kterých si připsal jednu jedinou porážku. Tu shodou okolností schytal stejně jako jeho nadcházející protivník od Lovata.

Zbytek svých oponentů Salter zničil především neskutečně agresivním stylem a skvělou zemí, čehož si je dobře vědom i Mousasi. „Salter nebojoval proti velkým jménům, ale v souboji o titul se může klidně zlepšit o dvacet procent,“ prozradil v rozhovoru pro server MMA Junkie. „Je si svým stylem jistý natolik, že si myslí, že mě může porazit."

„Navíc je to skvělý grappler a wrestler, takže takového člověka musím brát opravdu vážně. Téměř všechny ukončil před limitem, takže opravdu nepotřebuji velké jméno, abych byl motivován.“

Zdá se tedy, že nás čeká velice třaskavé utkání, které může nabídnout mnoho velice zajímavých momentů. Podaří se Mousasimu obhájit anebo se dočkáme dalšího šampiona v podobě Saltera? To se dozvíme už pozítří. Turnaj Bellator 264 odstartuje už o půlnoci z pátku na sobotu a vy ho celý můžete sledovat na českém videoportálu VOYO.CZ.

Zdroje:  MMA Junkie , tisková zpráva - Bellator

Nejnovější články