Rafael Lovato Jr. se vzdal šampionského pásu, na svoji šanci číhají Lima s Mousasim

Rafael Lovato Jr. se vzdal šampionského pásu, na svoji šanci číhají Lima s Mousasim Rafael Lovato Jr. | zdroj: Profimedia

Rafael Lovato Jr. musel z vážných zdravotních důvodů odevzdat svoji nejcennější trofej. Nejžhavějšími kandidáty jsou teď Douglas Lima a Gegard Mousasi.

Je to potvrzené. Druhá největší americká MMA organizace Bellator bude muset tento rok hledat nového šampiona střední váhy, protože Rafael Lovato Jr. se vzdává titulového pásu, který vybojoval v loňském červnu nad Gegardem Mousasim. Šestatřicetiletému nikdy neporaženému bojovníkovi totiž lékaři diagnostikovali mozkové onemocnění, o čemž jsme vás informovali v článku na začátku února, a všechny ostatní věci musí jít stranou.

„Moje cesta za titulem střední váhy Bellatoru, kterou se mnou absolvoval můj tým a moje rodina, byla neuvěřitelná a navždy to budu mít v srdci,“ oznámil v pondělí Lovato Jr. „Snil jsem o tom, že budu jako šampion vládnout dlouhou dobu, ale někdy má s vámi život jiné plány. Bellator mě během této obtížné situace, kterou náš sport nepamatuje, velmi podporoval.“

„Vím, že divize se nemůže kvůli mému stavu zastavit, a musí pokračovat, a já přeji všem na cestě k šampionskému pásu skvělé zápasy. Pokud to bude možné, budu pracovat na comebacku - a když ne, tak pro mě život bude i nadále úžasný a já se budu těšit na spolupráci s Bellatorem v jiné pracovní pozici.

Rafael Lovato Jr. - Gegard Mousasi Rafael Lovato Jr. - Gegard Mousasi | zdroj: Profimedia

K celé situaci se vyjádřil také prezident Bellatoru Scott Coker. „Pro Lovata, jeho tým a jeho rodinu to bylo neuvěřitelně náročné období. Je to pravý válečník našeho sportu a k tomuto obtížnému rozhodnutí se nedá říct mnoho slov. Jeho zdraví je pro nás prioritou a my s ním budeme i v budoucnu řešit další kroky v jeho kariéře.“

Kdo se o volný pás popere nebylo oficiálně oznámeno, ale dva kandidáti by tu už byli. Bývalý držitel Gegard Mousasi (46-7) je stále druhým nejvýše postaveným mužem v žebříčku střední váhy a na sociálních sítích už několikrát zmínil, že by se případné nominaci vůbec nebránil a velice rád by usedl zpátky na trůn.

Proti němu by se mohl postavit Douglas Lima (32-7), ten momentálně ovládá welterovou třídu, ale jeho manažer už minulý týden potvrdil, že usilují o získání dalšího titulu z vyšší váhy. Sám Lima už v prosinci v rozhovoru pro server MMA Junkie řekl, že si s podobnou myšlenkou nějaký čas pohrává a byl by to pro něj kariérní posun.

Douglas Lima Douglas Lima | zdroj: Profimedia

„Už dlouho si říkám že chci jít výš, ale zatím jsem to neudělal. Myslím, že teď by to mělo smysl a že je pro to vhodná doba. Potřetí jsem získal pás ve welteru a pro mojí kariéru by byl vhodný nějaký další posun. Nejsem tu od toho, abych tu někoho vyzýval, ale cítím, že pro moji kariéru by to mohlo být úžasné.“

O tom, jak se celá situace vyvine, vás zcela jistě budeme dál informovat, protože Bellator nenadálou situaci vehementně řeší a nechce s uspořádáním dalšího titulového zápasu otálet.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články