YouTube hvězda Logan Paul chce zápasit v MMA. A rovnou v Bellatoru

YouTube hvězda Logan Paul chce zápasit v MMA. A rovnou v Bellatoru zdroj: Profimedia

Youtuber chce do klece a Bellator mu to nejspíše umožní. Dopadne to dobře?

Logan Paul (24 let) je jedním z nejsledovanějších youtuberů a nedávno se nechal slyšet, že by se rád podíval do klece a zkusil si profesionální zápas v MMA.

Paul je sice youtuber, ale má s bojovými sporty přece jen nějaké zkušenosti. Na střední škole dělal wrestling a má taky jeden amatérský a jeden profesionální zápas v boxu, proti svému kolegovi z youtuberské branže, rapperovi KSI. První amatérský zápas skončil remízou, ten druhý Logan těsně prohrál na split decision. Šlo vidět, že box oba dva trénovali, ale bylo jasné, že kvalitou se ani zdaleka nemohou měřit profesionálním boxerům. I tak ale dokázali vydělat více peněz, než se většině profesionálům může jen zdát. Za oba dva zápasy si dohromady dokázali na pay-per-view vydělat zhruba 25 milionů dolarů.

Logan Paul zdroj: Profimedia

S růstem popularity MMA si Logan Paul řekl, že by mohl být dobrý nápad zkusit si zápas i mezi pletivy oktagonu. Nechce však ztrácet čas s malými organizacemi a rovnou by si to rád rozdal v Bellatoru. Velmi pravděpodobně by se tam potkal s YouTuberem z Velké Británie Joelem „JMX“ Morrisem(22 let). Joel, na rozdíl od Logana, má s MMA již zkušenost. V prosinci 2019 se střetl s Polským zápasníkem Wojciechem Golou a z tohoto zápasu vyšel Joel vítezně.

„Jestli dostanu ty správné peníze, budu s ním bojovat,“ řekl Logan. „Řeknu to na rovinu. Chci pořádně tučný šek, několik milionů. Nebo jestli je tady nějaký jiný soupeř, stejně dobrý, nebo lepší než JMX a má velký vliv – a dokáže přivést stejně diváků jako já – budu s ním rád bojovat.“

Záhy se vynořil všudypřítomný Dillon Danis, sparring partner Conora McGregora a snažil se získat zápas pro sebe. Danis toho sice více namluví než vybojuje, ale i tak je to prvotřídní grappler a pokud by se zápas dostal na zem, bylo by v podstatě po zápase. Logana Paula tak dokonce oslovil i Ben Askren, který řekl, že v případě zápasu s Danisem dá Loganovi „jednu nebo dvě lekce wrestlingu“, aby jej Danis nemohl dostat na zem.

MMA debut známého youtubera dostává reálnějších rozměrů, protože Logan dokonce kontaktoval i prezidenta Bellatoru, Scotta Cokera, aby zápas dojednali. A ten odpověděl, že si takový zápas pod hlavičkou Bellatoru dokáže představit a řekl Loganovi, že se můžou setkat v Miami na Superbowlu a událost projednat.

I když se může zdát nepochopitelné, proč by taková organizace dala šanci zápasit někomu, kdo nemá s MMA žádnou zkušenost, čísla mluví poměrně jasně. 25 milionů za dva zápasy je dost velké číslo na box, natože pak pro MMA a vypadá to, že na jméno populárního YouTubera zejména mladší diváci slyšeli. Bellatoru by se tedy tento krok mohl vyplatit a pokud by k zápasu opravdu došlo, vydělali by na tom nejspíše všichni.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články