Valentina Shevchenko se v únoru pokusí potřetí obhájit titul v muší váze

Valentina Shevchenko se v únoru pokusí potřetí obhájit titul v muší váze zdroj: Profimedia

Soupeřkou ji bude s největší pravděpodobností dravá Katlyn Chookagian.

V muší váze už se rýsuje nový titulový zápas. Valentina Shevchenko, která je považovaná za jednu z nejlepších bojovnic na světě, se opět postaví do oktagonu v roli obhájkyně. Od srpna, kdy naposledy uhájila svůj šampionský pás proti Liz Carmouche, už nějaký čas uběhl, a i přes její tempo, které nastavila v tomto roce, stále neznala soupeřku.

Tou nakonec bude Katlyn Chookagian. Vše se s největší pravděpodobností uskuteční 8. února v rámci turnaje UFC v texaském městě Houston. Sama americká organizace ještě nic oficiálně nepotvrdila, ale ESPN, která  je hlavním mediálním partnerem, už s touto informací přišla, a zaštituje se hned několika zdroji.

O Shevchenko se není potřeba v nynější době zmiňovat v dlouhém profilu. Jak už jsme napsali výše, patří k absolutní špičce. Od roku 2017 drží titul v muší váze, kam se vydala poté, co velmi těsně (a pro mnohé kontroverzně) prohrála souboj o titul v bantamu s Amandou Nunes. V muší váze už také titul dvakrát obhájila a pokaždé s jasnou převahou.

Chookagian by dle papírů a statistik neměla být obtížnou soupeřkou. Liz Carmouche i Jessica Eye, které byly nejspíš její nejsilnější oponentky, jí zvládly sice až na body, ale bez větších problémů. Nicméně to byly jediné její dvě prohry v kariéře a poměrně agresivním stylem stoupá stále vzhůru a „title shot“ si rozhodně zasloužila. Plánovaný termín by UFC mělo potvrdit v nejbližších dnech, a my se tak můžeme těšit na další skvělý „titulák.“

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články