Ve víkendovém Bellatoru k odvetě nastoupí osvědčená dvojce Machida vs. Mousasi

Ve víkendovém Bellatoru k odvetě nastoupí osvědčená dvojce Machida vs. Mousasi zdroj: Profimedia

Víkend bude pro fanoušky MMA opravdovým svátkem, protože se naráz pořádá několik turnajů. 

Následující víkend nenabídne jen další evropské UFC, ale pořádá se také turnaj v Bellatoru s číslem 228. A zápas ve střední váze bude mít spojitost s prvně jmenovanou organizací, protože Lyoto Machida a Gegard Mousasi se v roce 2014 utkali právě pod jejich hlavičkou.

Před pěti lety vyhrál na body jednoznačně Machida, a je i přes veškeré protesty a komentáře Musasiho odhodlaný na svou výhru navázat. "Může říkat cokoliv, ale na mě to nemá žádný vliv," řekl Machida pro MMA Junkie." Čeká nás odveta a pokud ho porazím i podruhé, nebude mít už žádné výmluvy. Vím, že jsem na tenhle souboj stoprocentně soustředěný a chci udělat svojí práci."

Machida původně počítal s úplně jiným soupeřem, protože se dlouho mluvilo, že by mu měl být přiřazen Rafael Lovato Jr., ale ten nakonec odpadl kvůli zdravotním problemům. "Myslel jsem, že mým dalším soupeřem bude Lovato, ale doslechl jsem se, že je zraněný, takže by září nestihl a já si rád držím formu. Takže jakmile mi Scott Coker nabídl, abych bojoval s Mousasim, okamžitě jsem přijal."

O tom, že by jeho bývalý rival z UFC mohl být problémem Machida dost silně pochybuje. "Věřím, že ho dokážu vypnout, umím ho držet pod kontrolou. Pořád se považuji za velice výbušného bojovníka, takže můžu kdykoliv explodovat. Mousasi už tolik výbušný není. Drží si určitý rytmus a snaží se to tahat kousek po kousku, čímž postupně zvyšuje tempo. Nedovolím, aby se mu to povedlo."

Zdroje:  MMA Junkie

Nejnovější články