Tereza Bledá vysvětlila, proč v zápasech neboxuje a naznačila další kroky. Klapne UFC?

Tereza Bledá vysvětlila, proč v zápasech neboxuje a naznačila další kroky. Klapne UFC? Tereza Bledá, jeden z největších českých talentů na MMA scéně. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Tereza Bledá si na Štvanici připsala čtvrtou výhru v řadě, čímž udělala další krok k podpisu vysněné smlouvy s UFC. Snad i proto odložila nevyhnutelnou operaci kolene.

Na posledním turnaji Oktagonu na pražské Štvanici nemohla chybět ani královna Undergroundu –⁠ Tereza Bledá. V kleci se ale dlouho nezdržela. Brazilku zavřela do trianglu, k němuž přidala ještě páku na ruku. Edna Oliveira Ajala byla nucena odklepat pouhých 15 vteřin před koncem prvního kola. Bledá však v podcastu Fair Play Thinker prozradila, že si průběh bitvy představovala trochu jinak.

V zápasech si prý zkrátka nemůže pomoct, soupeřky ráda bere na zem, byť by se mohla blýsknout i v postoji. Bledá přiznala, že ji k tomu vybízí i trenér André Reinders. “Ale mě je ta zem hodně příjemná. I před posledním zápasem jsem si říkala, že jdu boxovat, ale pak jsem tam uklouzla, snad ve stejnou vteřinu, jako v předchozím zápase, asi mám nějaký prokletý čas, kdy kloužu po podlaze,” řekla se smíchem. “A když už jsem byla předkloněná, tak jsem si řekla, že když už jsem tak blízko, vezmu ji dolů.”

Bledá byla oproti Brazilce výrazně vyšší, Edna Oliveira Ajala totiž měří pouze 163 cm. I to byl důvod k tomu, aby se zkusila prosadit v postoji. “Říkala jsem si, že takhle nízkou soupeřku už třeba mít nebudu, to musím zkusit zaboxovat. Tak třeba příště. Už si to ale říkám čtyři zápasy.”

Na Štvanici si navíc chtěla vyzkoušet ještě jednu podstatnou dovednost. “Na ten zápas jsem se celou dobu učila opačný guard. A normálně mi začal natolik sedět, že jsem je střídala úplně rovnoměrně, takže jsem ani neboxovala, abych to pořádně ukázala.” Tereza potvrdila, že se nyní ráda učí nové věci, snaží se ve všech směrech rozvíjet, co to jde.

A další zápas? O něm ještě není rozhodnuto. Tereza naznačila, že je ve hře angažmá v zahraniční organizaci, i proto navázala spolupráci s americkou agenturou First Round Management, která má pod sebou MMA hvězdy světového kalibru, jako příklad může posloužit třeba Jorge Masvidal nebo Jon Jones. Bledá zatím nemůže říct nic konkrétního, ve vzduchu ale evidentně visí velká změna. “Teď budu řešit, co bude dál. Potřebuji to probrat i s Andrém, pak uvidím.”

Není to tak dávno, co se na cestě za hranice domácí scény objevila nepříjemná komplikace. Začátkem května se v souboji s Karoline Martins ozvalo koleno, Bledá předpokládala, že si utrhla vaz, což by znamenalo dlouhou pauzu. Doktoři ale přišli na to, že jde o letité zranění, podle Terezy k němu došlo už v jejích 15 letech, kdy s MMA začínala. Operaci se do budoucna sice nevyhne, prozatím ale stačilo zapracovat na zpevnění a stabilitě. Na Štvanici si ověřila, že s problematickým kolenem může i zápasit.

 

Bledá v Oktagonu ovládla muší divizi (-56,7 kg). Se shazováním nemá žádné velké problémy, dokonce se obejde bez vany, na závěr jí prý mnohdy stačí procházka v sauna obleku. Zároveň ale vyloučila možnost, že by nastoupila v nižší váhovce. “Myslím si, že i čistých 56 kg by pro mě už byl problém. Sice jsem nedělala vanu, jen jsem to vypotila, ale byla jsem už opravdu hodně odvodněná, už mi všude lezly žíly,” řekla s tím, že by nekývla ani na catchweight, mimo jiné také kvůli tomu, že zkrátka hodně ráda jí.

Čerstvá maturantka se nijak netají velkými plány, ráda by se stala nejmladší bojovnicí, která kdy bojovala v UFC. Aby se tímto titulem mohla pyšnit, musela by nyní devatenáctiletá česká bojovnice stihnout podepsat smlouvu do svých 21 let. S pomocí výše zmíněného managementu a s kapkou štěstí by si tento sen mohla brzy splnit.

Zdroje:  Fair Play Thinker

Nejnovější články