Na první profi zápas trénuje Tereza Bledá i třikrát denně. Bude to ale stačit? Francouzskou veteránku totiž zatím nikdo neporazil

Na první profi zápas trénuje Tereza Bledá i třikrát denně. Bude to ale stačit? Francouzskou veteránku totiž zatím nikdo neporazil Tereza Bledá, jeden z největších českých talentů na MMA scéně. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

V sobotu se Tereza Bledá vrací do Brna, aby si odbyla premiéru mezi profesionály. Francouzce jde ale o hodně. Pokud by s Terezou prohrála, přišla by o kontrakt.

V sobotu se Tereza Bledá vrací do Brna, aby si odbyla premiéru mezi profesionály. Francouzce jde ale o hodně. Pokud by s Terezou prohrála, přišla by o kontrakt.

Když se Lucie Pudilová po čtyřech porážkách vracela na českou scénu, všichni očekávali, že zdejším rivalkám předvede úplně jinou úroveň. Myslela si to i příbramská hvězda. „Jdu je tam přizabít,“ varovala před svým prvním zápasem v pyramidě Oktagon Underground. Na první pohled se zdálo, že v souboji nebude mít moc práce. Proti ní totiž nastupovala teprve osmnáctiletá středoškolačka, která ještě nestihla ani jeden profesionální zápas.

Chyba lávky. Tereza Bledá si pro UFC veteránku připravila smršť takedownů, které Pudilová nedokázala bránit. Česká „Ronda“ dokázala o své výhře přesvědčit dva rozhodčí, což stačilo k malé senzaci. Bledá si pod křídly organizace Oktagon MMA snad ani nemohla přát lepší start. Pudilová mohla být ráda, že se zápasy Undergroundu nepočítaly do oficiálních statistik. Vítězstvím nad Pudilovou ale krasojízda Terezy Bledé neskončila. Amatérka si následně poradila i s Magdalenou Šormovou, ve finále dokonce porazila i Lucii Szabovou. Z popelky se stala královna podsvětí.

Ani ona se ale nevyhnula kontroverzním momentům a brzy poznala, že se u nás za úspěch tvrdě platí. Nejprve přišlo obvinění z užívání zakázaných látek, což si někteří vydedukovali na základě její obdivuhodné muskulatury. Aby předešla dalším pochybnostem, raději dobrovolně podstoupila antidopingový test, jehož výsledky následně zveřejnila. Asi není třeba dodávat, že se podezření nepotvrdila. „Zcela očividně jsem nic zakázaného nebrala ani neberu. Výsledky mluví za vše. Od dětství tvrdě trénuji a to se na těle prostě projeví. Někdo využívá zkratky, ale já si jdu svou cestou.“

Další těžké chvíle přišly po těsném vítězství nad Szabovou, kdy si musela vyslechnout nespočet negativních komentářů a nadávek od diváků, kteří patrně s výsledkem nebyli spokojeni. Zastal se jí i jeden z šéfů Oktagonu. „Lidmi, kteří drtí Terezu urážkami a sprosťárnami, osobně opovrhuji,“ reagoval na nenávistné komentáře Ondřej Novotný. „Moje pochopení pro „fanoušky“ končí tam, kde začínají osobní urážky a šikana ostatních.“

To ale nic nemění na tom, že Bledá výrazně otiskla do historie. A to i přesto, že se stále nezařadila mezi profesionály. To se má ale brzy změnit. Už v sobotu se totiž vrátí do Brna, kde ji bude očekávat čtyřicetiletá veteránka Marie Loiseau. Tři kola po pěti minutách se tentokrát odehrají dle klasických pravidel MMA.

Na výrazný věkový rozdíl Tereza příliš nehledí. Je naopak ráda, že nastoupí proti prvotřídní soupeřce. „Nezáleží mi na tom, jestli je starší, nebo stejně stará. Má skóre 3:0, což je pěkný start na začátek mojí profesionální kariéry, aby se neřeklo, že to je krmení. Těším se,” okomentovala chystaný zápas na tiskovce Oktagon Time. Zkušená Francouzka ale věří, že pro ni Bledá nepředstavuje zásadní hrozbu. Dokonce riskuje čerstvě podepsaný kontrakt. „Marie si tak věří, že přijede do Česka a vypráská Terezu Bledou, že dala všanc svou smlouvu s Aresem. Pokud s Terezou prohraje, tak o svůj kontrakt přijde,” zmínil Ondřej Novotný. Zdá se, že obě strany hrají o hodně.

Loiseau má za sebou celou řadu zápasů, mezi profíky zatím tři. A všechny dokázala získat na svou stranu. Dvě soupeřky navíc zvládla utáhnout na submisi, což by eventuálně mohla zkusit i na Terezu. Česká bojovnice avizovala, že už se celá třese na boj na zemi. Ostřílené soupeřce nicméně přípravu nijak zvlášť nepřizpůsobuje, podle všeho se soustředí na klasický intenzivní trénink. Nutno dodat, že naděje českého MMA neuvěřitelně dře. Do Reinders gymu dochází až třikrát denně.

Na přípravu samozřejmě dohlíží André Reinders, zvlášť má pak trenéry na grappling nebo na box. Při sparingu asistuje mimo jiné i Magdalena Šormová, kterou Bledá porazila v Undergroundu. K Reindersovi přešla z Penta Gymu. „Vztah s Magdou máme velmi dobrý. Společně si pomáháme při trénincích a pak se řežeme na sparinzích,” prozradila Tereza pro fightclubnews.cz.

Nezbývá než doufat, že se královna Undergroundu prosadí i mezi profíky. Nic jiného jí ani nezbývá. Dávno si totiž stanovila poměrně vysoký cíl – stát se nejmladší zápasnicí v UFC. Držíme palce!

Zdroje:  fightnews.cz

Nejnovější články