Francouzský "zabiják" Kongo touží po titulové odvetě, v cestě mu však stojí ruský paragán Kharitonov

Francouzský "zabiják" Kongo touží po titulové odvetě, v cestě mu však stojí ruský paragán Kharitonov Cheick Kongo | zdroj: Getty Images

Cheick Kongo má proti Sergeji Kharitonovi jasný cíl  pomocí dominantního vítězství chce získat vytouženou odvetu proti šampionovi Bellatoru Ryanu Baderovi. Celý turnaj Bellator 265 můžete sledovat na voyo.cz.

MMA bylo sice ve Francii ještě donedávna oficiálně zakázáno, přesto země galského kohouta vyprodukovala několik skvělých bojovníků. Nejvíce jich pak momentálně můžeme nalézt v těžké váze, kde se nachází především aktuální šampion UFC Francis Ngannou (původem Kamerunec, který ale s MMA začal ve Francii) nebo jeho nynější "zástupce" Ciryl Gane.

Skrze UFC prošel také další francouzský bojovník, který ale už několik let baví fanoušky v konkurenčním Bellatoru. Tím dotyčným je excelentní striker Cheick Kongo, jenž se zde v žebříčku těžké váhy momentálně nachází na třetí příčce. Tuto pozici mohl Francouz navíc před dvěma roky přetavit v zisk nejcennější trofeje, ale dosavadní šampion Ryan Bader mu hned v prvním kole velice ošklivým způsobem prsty zasáhl oko. Kvůli tomu byl výsledek trochu kontroverzním způsobem anulován, takže pás zůstal původnímu majiteli.

Pro Konga tímto nepříjemným rozhodnutím navíc období smůly neskončilo. Po roce se totiž poprvé v životě představil v kleci francouzským fanouškům ve své domovské Paříží, kam se Bellator vydal hned jakmile tam MMA legalizovali. Po tříkolové bitvě tam však domácí Cheick podlehl těsně na body Timothymu Johnsonovi. Následně se ještě několikrát pohádal s promotéry, kteří mu podle jeho názoru nabízeli podřadné soupeře, což vyústilo až v pauzu dlouhou 14 měsíců.

Tento víkend se však Kongo dočká dalšího zápasu, který by mu mohl pomoci zapomenout na předchozí příkoří. Na turnaji Bellator 265 ho totiž čeká zkušený bojovník Sergei Kharitonov. Tento bývalý ruský parašutista, který vyniká extrémně tvrdými údery se sice během své jednadvacetileté kariéry v UFC nikdy neukázal, ale i tak si připsal několik velice slušných zářezů spojených právě s nejslavnější MMA organizací.

Během svého působení v organizaci Strikeforce totiž dokázal například KO v prvním kole sestřelit legendárního Alistaira Overeema a dalším knockoutem si mimo jiné také připsal skalp bývalého šampiona těžké váhy UFC Andreie Arlovskiho.

V Bellatoru sice Kharitonov momentálně drží dvě výhry v řadě, ale na bodovanou desítku mu to zatím nestačí. I tak ale rozhodně patří k nebezpečným a renomovaným borcům, čehož si je vědom i Kongo. Ten je dokonce přesvědčen, že v případě vítězství by si u vedení organizace mohl zasloužit tolik vytouženou odvetu proti Baderovi.

„Správně bych pro odvetu s Baderem ani žádné vítězství neměl potřebovat,“ řekl nedávno Kongo pro server BJPenn.com. „Neměl jsem po té noci vůbec bojovat s někým jiným, protože výsledek nebyl jasný. Pokud bych prohrál, tak to beru, ale to se nestalo, takže by měl Bellator udělat odvetu. Potřebuji ten zápas získat zpátky a udělám pro to cokoliv. I kdybych s ním měl bojovat na ulici.“

Pro Konga, který ve 46 letech vytvoří jako nejstarší bojovník nový rekord Bellatoru, je tak motivace jasná. Vzhledem k jeho povaze a stylu je navíc téměř jisté, že půjde od prvních vteřin po nekompromisním ukončení. To samé ale umí i Kharitonov, který chce také ukázat, že ve 41 letech stále ještě nepatří do starého železa.

Můžeme se tak rozhodně těšit na tvrdou postojářskou bitvu, ve které bude od zahájení ve vzduchu viset tvrdé KO. Jak nakonec tento zápas dopadne, se dozvíme už v noci z pátku na sobotu. Turnaj Bellator 265 startuje přesně o půlnoci, v našich končinách poběží živě na VOYO.CZ.

Zdroje:  BJPenn.com , tisková zpráva - Bellator

Nejnovější články