Bader nad Machidou naprosto dominoval a postoupil do semifinále Grand Prix Bellatoru

Bader nad Machidou naprosto dominoval a postoupil do semifinále Grand Prix Bellatoru Ryan Bader - Lyoto Machida | zdroj: Getty Images

Ryan Bader předvedl s Lyotem Machidou perfektní wrestling a naprosto po právu se přiblížil milionové prémii.

Páteční turnaj Bellator 256 je za námi a my tak známe prvního semifinalistu milionové pyramidy Grand Prix polotěžké váhy. Bývalý šampion této divize a nynější šampion těžké váhy Ryan Bader totiž potvrdil, že stále patří v druhé největší americké organizaci k těm nejlepším. S legendárním veteránem a bývalým šampionem UFC, Lyotem Machidou, si až na pár výjimek, poradil naprosto bez problémů, čímž mu vrátil devět let starou porážku, při které tehdy od brazilsko-japonského karatisty inkasoval tvrdé KO.

Největší problémy měl Bader se svým brazilským protivníkem hned v prvním kole. Machida si jako správný karatista držel dobrým pohybem slušný odstup a v každé možné volné chvíli vypálil neskutečně tvrdý round kick. To vygradovalo v poslední půl minutě, kdy Machida trefil skvělým kopem oponenta do hlavy a následně se ještě pokusil o naskočené koleno. Ukončit zápas se mu, ale nepodařilo.

Bader se dokázal vzchopit a od druhého kole už byl on tím lepším bojovníkem. Postupně si hezky zkracoval vzdálenost. a nakonec se mu povedl krásný takedown, po kterém začal držet duel na zemi. Machidovi rozdával tvrdé údery na hlavu a nedovolil mu prakticky vůbec nic. V horizontální poloze ho tímto způsobem udržel až do závěrečného gongu.

Na zem dostal Machidu i v prostřední části a opět ho ničil tvrdými údery a lokty. Brazilcovi se postupně začaly objevovat krvavé šrámy v obličeji a bylo evidentní, že mu těžce dochází šťáva a zápas už si v žádném případě neužívá. Zachránilo ho pouze to, že ty nejtvrdší údery dokázal Baderovi nějakým zázrakem ubránit.

Čtvrté a páté kolo bylo už v jasné Baderově režii. Se svým soupeřem si už dělal opravdu co chtěl a pokud s ním zrovna negrapplil, tak se s ním dokázal pustit i do úspěšné postojářské přestřelky. I tak si Machida zaslouží pochvalu, že ve svých 42 letech dokázal po takovém tlaku a silových soubojích vydržet všech pět kol. Rozhodně má MMA ještě stále co nabídnout.

Bader však ukázal, že je momentálně stále na vrcholu a že má pořád extrémně nebezpečný wrestling. Především ten ho přiblížil k zisku prémie jednoho milionu dolarů a k opětovnému zisku šampionského pásu. Od tohoto úspěchu ho však dělí ještě dvě vítězství a vzhledem k tomu, jak je tato Grand Prix nabitá, bude to mít pravděpodobně ještě pořádně těžké. Teď si však může především užívat opojný pocit z vítězství, které si po právu zasloužil.

Vítěz: Ryan Bader – na body (49-46, 49-45, 49-45)

Nejnovější články