Brazilský "Pitbull" znovu obhájil šampionský pás Bellatoru, soupeře škrcením uspal do bezvědomí

Brazilský "Pitbull" znovu obhájil šampionský pás Bellatoru, soupeře škrcením uspal do bezvědomí Šampion dvou váhových kategorií Bellatoru Patricio Freire. | zdroj: Profimedia

Šampion Patricio Freire je díky postupu do finále Grand Prix Bellatoru stále ve hře o prémii jeden milion dolarů.

Grand Prix pérové váhy druhé největší americké organizace Bellator se pomalu ale jistě blíží do cíle a po dnešní noci už známe prvního finalistu. Tím je dosavadní šampion Patricio „Pitbull“ Freire, který zatím turnajovým pavoukem projíždí hladce jako nůž máslem.

V semifinálovém zápase se Freireho pokusil obrat o pás Emmanuel Sanchez, který v roce 2018 předvedl s Brazilcem poměrně vyrovnanou pětikolovou bitvu ve které prohrál až po verdiktu bodových rozhodčí. I díky tomuto výsledku se očekávalo, že by mohl mexický bojovník šampionovi trochu zatopit. To se ale nakonec nestalo.

Sanchez do zápasu vstoupil aktivně. Svému soupeři se snažil okopávat pravou nohu a občas přiložil i nějakou slušnou kombinaci úderů, která však neměla potřebnou razanci. Freire držel střed klece a vyčkával. Monitoroval protivníkův pohyb, svědomitě bránil jeho útoky a vyhlížel nejvhodnější moment, kdy bude moct zaútočit.

Tato chvíle přišla na konci třetí minuty prvního kola. Freire přešel do útoku a vyslal tři velice pěkné údery na hlavu následované jedním na břicho. To Sanchez ještě ustál, ale viditelně ho to zpomalilo a vyvedlo z koncentrace. Freire si toho všiml a při prvním Mexičanově pokusu o úder přešel do tvrdého kontru a levým hákem ho poslal na zem.

Sanchez se ještě snažil postavit na nohy, ale to byl jeho začátek konce. Freire mu totiž okamžitě obtočil ruku kolem krku a pomocí nohou, kterými vytvořil triangl kolem jeho pasu, ho položil na zem. Brazilcův guillotine choke byl utažený dokonale. Sanchez se téměř nemohl pohnout, a nakonec ani neodklepal, protože ho Freire škrtil tak důkladně, že ho uspal. Toho si poměrně rychle všiml také rozhodčí, který zápas okamžitě ukončil.

Další skvělé vítězství pro Freireho, který už pošesté v řadě obhájil šampionský pás pérové váhy, a navíc už ho dělí pouze poslední duel od jednoho milionů dolarů, což je prémie, kterou obdrží vítěz celé Grand Prix. Ve finále se utká s Američanem A. J. Mckeem, který si semifinále odbojoval již loni na podzim. Darriona Caldwella submisí donutil odklepat už po sedmdesáti sekundách.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články