Velkolepé přivítání na brněnském náměstí závidí Procházkovi i Conor McGregor

Velkolepé přivítání na brněnském náměstí závidí Procházkovi i Conor McGregor První český šampion UFC Jiří Procházka. | zdroj: Getty Images

Návrat krále, i tak by se dalo mluvit o přivítání šampiona Jiřího Procházky zpátky v Česku. Záběry z Brna sdílel na sociálních sítích také McGregor a posteskl si, že jemu se takové slávy před lety nedostalo.

Bojovník Jiří Procházka se o víkendu nestal jenom šampionem UFC ale také sportovní hvězdou, která dalece přesahuje hranice České republiky. Záběry z Brna, kde čerstvě korunovaného krále polotěžké váhy vítaly tisíce lidí, doslova obletěly svět. Sdílel je i slavný Conor McGregor a z jeho slov je patrné, že českému samurajovi snad i trochu závidí.

"Mně se dostalo jen 'Jak je?' od Mary u výdeje zavazadel," posteskl si hvězdný Ir u videa, na němž Procházka ukazuje svůj šampionský pás nadšenému davu. "Velká gratulace České republice a mému stájovému kolegovi Jirkovi Procházkovi z Paradigm Sports."

McGregor si pás UFC poprvé okolo pasu připnul přesně 7 let před Procházkou. Tehdy to však byl jen tzv. prozatimní titul, protože šampion Jose Aldo byl zraněný. O půl roku ale rozjetý Ir během pár vteřin porazil i tuto brazilskou legendu a jeho sláva vylétla do nebeských výšin. Nyní tak už Conora fanoušci a fotogragové pronásledují takřka na každém kroku a v podstatě i všichni ostatní bojovníci benefitují z popularity MMA, kterou pomáhal budovat.

S Procházkou je oba zastupuje manažerská stáj Paradigm Sports, i proto McGregor na zápas českého bojovníka upozorňoval už dopředu. Těžko soudit, zda psal příspěvky skutečně on či nikoliv, charakteristický irův humor je v nich ale cítit.

"Jiří 'Bomby jak p**a' (Big fucking bombs) dnes bojuje o vytoužený titul UFC. Čech s unikátním stylem usiluje o to, aby se stal prvním šampionem ze své země. Jestli vyhraje, budeme mu říkat 'Big fucking cheques (Velké tučné šeky)," naznačil McGregor, že společně se ziskem šampionského pásu se Procházkovi znatelně zvýší i výplata. "Hodně štěstí Jiří! Ten chlap je připravený, dívejte se, v čem vstupuje do arény. Fandíme ti v centrále!"

Po zápase Conor přispěchal také s gratulací. "Nejnovější z Paradigm Sports a první z České republiky. Šampion UFC. Nezdolný samuraj, Jiří "BJP" Procházka. To byl zápas! To byl výkon! Obrovská gratulace," napsal na Twitteru.

Procházkův zápas si nenechal ujít ani další slavný bojovník ze stejné manažerské stáje. Israel Adesanya sledoval celý turnaj po boku rodiny a přátel, přičemž se u toho nahrával. Ve videu níže se tak můžete přesvědčit, jak hlavní titulovou bitvu prožíval. Dokonce se zdá, že českému kolegovi nepokrytě fandil, přestože jejich vzájemný souboj není do budoucna vyloučený.

Je zkrátka jasné, že Jiří Procházka dostal české MMA na světovou mapu a jeho unikátní bojový styl v kombinaci s infarktovými zápasy si získává fanoušky i v řadách bojovníků. Zároveň ale také roste počet zájemců o souboj s ním. Přihlásil se třeba Polák Blachowicz či Dagestánec Magomed Ankalaev a odvetu by chtěl i Teixeira.

Zdroje:  Twitter - Conor McGregor

Nejnovější články