Video: Premiéra v PFL Peštovi nevyšla, Dagestánec ho po 82 vteřinách poslal k zemi KO

Video: Premiéra v PFL Peštovi nevyšla, Dagestánec ho po 82 vteřinách poslal k zemi KO Premiéra v PFL Viktoru Peštovi nevyšla, Omari Akhmedov ho poslal k zemi po 85 vteřinách | zdroj: FOTO: Se svolením PFL MMA

Nekompromisní Akhmedov nedal českému bojovníkovi šanci, byl rychlejší i tvrdší a zvítězil již v prvním kole.

Uspět v nejvyšších světových MMA organizacích jako by Viktoru Peštovi nebylo souzeno. Když před lety přišel coby neporažený do UFC, vůbec ho tam nešetřili a z 5 zápasů, většinou proti skutečně elitním bojovníkům, 4 prohrál. Na domácí půdě to ale byl jiný příběh, z posledních 6 zápasů odcházel v 5 případech jako vítěz, naposledy navíc s pásem šampiona Oktagonu.

Na stole tak Viktorovi přistála nabídka od americké PFL, která funguje podobně jako třeba NHL či NBA na principu sezón, z nichž nejlepší bojovníci postoupí do vyřazovací play-off části. Vítěz pak získá pohádkovou odměnu jeden milion dolarů (v přepočtu nyní více než 22 milionů korun).

V noci sezóna odstartovala prvním kolem. Peštu v něm čekal Dagestánec Omari Akhmedov, který rovněž od roku 2013 až do loňska bojoval v UFC, kde si nevedl vůbec špatně a jednu dobu držel dokonce sérii 6 zápasů bez porážky. Přesto byl podle sázkovek český bojovník mírným favoritem.

Jenže kurzy jsou jedna věc a realita druhá. Hned v první pěstní výměně dal Akhmedov jasně najevo, že se nepřišel oťukávat. Dost bolestivě působily i jeho calfkicky do lýtek. Bylo vidět, že i když jeho údery nezasáhly úplně čistě, Viktora trochu roztančily. Český bojovník se tak pod tlakem potopil pro takedown, Dagestánec jej ale bez problému odmítl a jakmile se Pešta zvedal, sestřelil ho k zemi pravým hákem. Sympatické bylo, že už zbytečně nepřidával další údery na zemi. Oficiální čas ukončení je sice 85 vteřin, finální úder ale padl už o 3 vteřiny dříve.

Na celý zápas, případně i na celý turnaj, se můžete podívat zde:

Viktora bychom měli v základní části vidět ještě jednou a šance na postup do play-off samozřejmě stále je, i když ne moc velká. Otázkou také je, jak na tom po celkem hrozivě vypadajícím KO bude zdravotně. Akhmedov za vítězství před limitem získal 6 bodů, aktuálně se tedy s Brazilcem Antoniem Carlosem Jr., který zvítězil rovněž v prvním kole na submisi, dělí o první místo. V těsném závěsu za nimi jsou Robert Wilkinson a Cory Hendricks, kteří oba zvítězili ve druhém kole, za což brali po 5 bodech.

Další kolo PFL, kde budou na programu boje v těžké a pérové divizi, je na programu už příští týden.

Zdroje:  pflmma.com

Nejnovější články