PFL odhalilo platy bojovníků. Kdo vydělává nejvíc a jak jsou na tom Jindrová a Pešta?

PFL odhalilo platy bojovníků. Kdo vydělává nejvíc a jak jsou na tom Jindrová a Pešta? Anthony Pettis | zdroj: Profimedia

MMA je tvrdý sport, bojovníci podstupují dlouhou a náročnou přípravu, kde jim každý den hrozí zranění. V zápase v kleci pak doslova riskují krk. Na kolik si za to v jedné z nejprestižnějších světových organizací přijdou?

Platy MMA bojovníků jsou v poslední době častým tématem diskuzí. Zatímco někteří fighteři z odměn za zápas sotva pokryjí přípravu a základní životní potřeby, jiní si sice přijdou na pěkné peníze. Výdělky v tomto stále relativně mladém sportu však trochu blednou například v porovnání s elitními boxery, jejichž odměny se pohybují v desetimilionech dolarů. Kritiku kvůli tomu schytává zejména nejslavnější organizace UFC. Čas od času dokonce někdo přejde za lepším ke konkurenci a smutnit nemusí ani veteráni, kteří už výkonnostně na špici nestačí a dostanou padáka. Jinde si totiž mnohdy paradoxně vydělají více.

Co se týče možného výdělku, americká organizace PFL nabízí velmi zajímavou šanci - vítězové sezóny v jednotlivých hmotnostních kategorií totiž dostanou navíc prémii 1 milion dolarů. Jak jsou ale na tom ale jejich standardní platy?

Na největší obnos si v PFL přijde bezkonkurenčně Anthony Pettis, někdejší šampion UFC sice naposledy nevyhrál, přesto si odnesl krásných 750 tisíc dolarů (cca 18 milionů Kč) a s 6 body postoupil do vyřazovací části letošní sezóny.

Druhou příčku drží fenomenální bojovnice Kayla Harrison, která zatím neprohrála, což se doufejme brzy změní, protože se v srpnu v semifinále play-off potká s naší Martinou Jindrovou. Američanka má běžnou výplatu bez výherního bonusu půl milionu dolarů (cca 12 milionů Kč).

Několik dalších známějších bojovníků se pak dostalo na 200 tisíc dolarů a výš:

Rory MacDonald (250 000 $)

Jeremy Stephens (200 000 $)

Ray Cooper III (150 000 $ + 50 000 $ za výhru)

Magomed Magomedkerimov (100 000 $ + 100 000 $ za výhru) 

 

Příjmy ostatních bojovníků se ale v naprosté většině nepřekračují hranici 50 tisíc dolarů. Viktor Pešta si měl údajně přijít na 18 tisíc dolarů a Martina Jindrová měla v základu 21 tisíc a za výhru dostala ještě jednou tolik navrch. 

Žebříček uzavírá Jacob Childers s výstižnou přezdívkou "Working Man" (pracující muž), který si přišel "pouze" na 8 tisíc dolarů. Na druhou stranu do akce naskočil jako náhradník a nevyhrál. Těsně nad ním je pak několik bojovníků s odměnou 10 tisíc.

Play-off PFL odstartuje 5. srpna, v každé váze postoupili ze základní části čtyři, kteří se mezi sebou vyřazovacím způsobem porvou o milion dolarů. Martina Jindrová se bude rvát s Kaylou Harrison 20. srpna v Londýně. Viktor Pešta bohužel do play-off nepostoupil.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články