Jindrová po rychlé výhře odletěla do Kostariky, po krátkém relaxu začne příprava na neporaženou Američanku

Jindrová po rychlé výhře odletěla do Kostariky, po krátkém relaxu začne příprava na neporaženou Američanku Martina Jindrová v PFL zatím válí | zdroj: FOTO: Se svolením PFL MMA

Výhru milion dolarů už má bojovnice Martina Jindrová takřka na dohled, do vyřazovacích bojů s přehledem postoupila. Teď ale narazí na jednu z nejlepších současných bojovnic, která v kleci ještě neprohrála.

4 minuty a 4 vteřiny, tolik trvalo Martině Jindrové, než v kleci ukončila Zamzagul Fayzallanovu z Kazachstánu. Ke 3 bodům z prvního kola si tak připsala dalších 6 a mohla rovnou slavit postup do play-off letošní sezóny PFL. 

„Neskutečně jsem si to tentokrát užila, od přípravy jsem si věřila, věděla jsem, že ji porazím. A ten pocit mě neopustil ani poté, co jsem vlezla do klece,“ vzkázala česká bojovnice ze zámoří.

Zbývalo jen počkat, kdo se proti ní postaví ve vyřazovacích bojích. "Možná Larissu Pacheco," odpověděla ještě v oktagonu na otázku moderátora, kterou z bojovnic by si přála za soupeřku.

To ale nakonec nevyšlo, obrovitá Brazilka totiž vyhrála i druhý zápas v prvním kole a s 12 body celou základní část ovládla. V úvodním boji play-off se tak potká se čtvrtou Olenou Kolesnyk, zatímco Martina bude čelit Kayle Harrison. Obávaná Američanka dvě předchozí sezóny PFL vyhrála a v MMA zatím ve 14 zápasech nepoznala přemožitelku, může se navíc pochlubit také zlatou medailí v judu z Olympijských her v Riu de Janeiru (2016). V sobotu zvítězila na TKO už po dvou a půl minutě.

"Ze začátku jsem z toho radost neměla, byla jsem z toho vlastně trochu vyděšená," přiznala Jindrová. "Pak jsme se o tom ale všichni pobavili a vyšlo nám z toho, že to nakonec bude možná lepší soupeřka než Larissa, která je nyní v obrovské formě a byla by pro mě daleko více nebezpečná. Je to pro mě obrovská výzva, věřím, že hlavu budu mít nastavenou dobře, protože se po těch třech výhrách cítím stále lépe, sebevědoměji. Myslím, že si budu i proti Kayle věřit."

Optimismus neztrácí ani trenéři. „My se na ten zápas těšíme. Bavili jsme se o tom, že Larissa by byla nyní asi těžší soupeřka. Je postojářka, větší než Martina, mohla by ji přebít jejími zbraněmi. Kayla je neporažená, ale není neporazitelná. Myslím, že Monster (Petr Kníže, druhý z trenérského dua Jindrové) dokáže coby judista naordinovat Martině, co je potřeba, a se mnou doladí taktiku, nabrousíme její zbraně tak, aby to byla Kayla, která bude překvapená z toho, co na dopadá za údery a jak jsou přesné,“ prozradil kouč Petr "Píno" Ondruš, který je zároveň šéfem domácí organizace IAF.

Z posledního výkonu své svěřenkyně byl nadšený. „V tomhle zápase splnila vše do detailů, plán vyšel od začátku do konce úplně skvěle, není ji absolutně co vytknout. Rozcvička byla skvělá, poslouchala, vše ideální, dopadlo to tak, jak mělo. Pokud podobný soustředěný výkon zopakuje i proti Kayle, šance tam je. Martina může porazit opravdu kohokoliv, jediným jejím nepřítelem je její hlava. Nesmí být psychicky svázaná z Kayly, z toho, že se bude bojovat blízko domovu. A pak může porazit i Kaylu,“ dodal.

Martina hned po vítězství vyrazila na zaslouženou dovolenou do Kostariky. Studovat zápasy Harrison zatím nehodlá, i kvůli ne úplně dobrému připojení na internet. Příprava začne až po návratu do ČR v pondělí 11. července.  

"Každopádně v hlavě ji samozřejmě mám, přemýšlím, vymýšlím, co by na ni mohlo fungovat, ale pořádně ji budu načítat, až začnu s přípravou společně s trenéry. Určitě najdeme něco, na čem by se dalo pracovat, nějakou slabinu určitě najdeme. Nikdo není bezchybný, neporazitelný. Na tenhle zápas se strašně těším, je to pro mě obrovská výzva. Budu mít velkou podporu, tak snad to vyjde."

První kolo play-off PFL letos proběhne v Londýně, Jindrové už tedy mnozí přátelé a známí přislíbili, že ji při cestě za životním vítězstvím přijedou podpořit. Pravděpodobně s sebou opět vezme i sestru, jejíž přítomnost v Americe si nemohla vynachválit. "Byla jsem strašně ráda, že se mnou jela, byly jsme spolu na pokoji, bavily se, což mi vyhovuje, protože jsem neměla vůbec čas přemýšlet nad zápasem. Je to lepší, než když jsi na pokoji sám a máš spoustu času nad vším přemýšlet. Určitě mi její přítomnost pomohla, jsem ráda, že u toho zápasu byla. Jsem ráda, že mohla být u mého vítězství."

A názor na Kaylu Harrison, která je aktuálně považována za jednu z úplně nejlepších světových bojovnic?

"Přijde mi, že je hodně arogantní, všichni kolem ní běhají, udělají vše, co jí vidí na očích, nebo co si řekne, a to se mi nelíbí. Na staredownu to možná vypadalo trochu jinak, ale ten byl ovlivněný našimi předchozími zápasy, obě jsme měly radost, že jsme vyhrály a postoupily, bylo to náročné pro nás obě takto krátce po zápasech. Takže proto ty úsměvy a veselá nálada, na tyhle staredowny hned po zápasech se naladit třeba i bojovně, není úplně snadné. A navíc já to ani moc nemám ráda. Takže ta nálada vyplynula spíše z tohoto, že jsme do toho byly vlastně trošku natlačené a že se nám ani jedné moc nechtělo. Jinak si o ní myslím, že je namyšlená a arogantní a chci ji porazit. (smích)," přiznala Martina.

Finále ženské divize je naplánováno na 20. srpna do londýnské Copper arény. Jindrová tedy na trénink nebude mít moc času, navíc to pro ni bude od začátku března už čtvrtý zápas, zatímco Harrison startovala sezónu až v květnu a půjde tak do akce "teprve" potřetí. Nic ale není nemožné a případné vítězství by Martinu okamžitě katapultovalo mezi největší světové hvězdy, budeme tedy držet pěsti, ať tam něco padne.

Zdroje:  Tým Martiny Jindrové

Nejnovější články