"Musím ji pořádně zastrašit hned na začátku, dát jí pořádný bomby," říká Jindrová před soubojem s agresivní Brazilkou

"Musím ji pořádně zastrašit hned na začátku, dát jí pořádný bomby," říká Jindrová před soubojem s agresivní Brazilkou Martina Jindrová před zápasem v PFL | zdroj: FOTO: Se svolením PFL MMA

Zápasy každé 2 měsíce, ale vidina obrovské výhry je lákavá, musí se jít přes zranění. V tréninku Martině Jindrové pomohla i houbička na nádobí. Dnes o půlnoci ji čeká duel s Brazilkou, která ještě donedávna bojovala v UFC.

Pro bojovníky welterové divize a bojovnice lehké váhy dnes v noci v americké MMA lize PFL odstartuje boj o miliony. Vítěz každé kategorie totiž na podzim dostane k základnímu platu také odměnu ve výši milion dolarů (aktuálně více než 23 milionů korun). Pro české fanoušky je letošní sezóna zajímavá, protože máme na startovce hned dva zástupce. Viktor Pešta měl bohužel v prvním kole smůlu a padl hned v úvodu zápasu. Nyní o první body do tabulky zabojuje také Martina Jindrová.

Ta si přitom místo v sezóně na rozdíl od ostatních musela před dvěma měsíci vybojovat, což zjistila až chvíli před samotným zápasem. Naštěstí ji to ale nerozhodilo a zvládla fight s do té doby neporaženou Brazilkou na výbornou, dojem udělala i na šéfa PFL Raye Sefa. Možná i díky tomu, že on sám kdysi zářil stejně jako česká bojovnice v kickboxu a pro postojáře má zkrátka slabost. Kaňkou na kráse je ale bohužel fakt, že si Martina z 15minutového souboje odnesla zranění, které ji v přípravě na další omezovalo.

"Na regeneraci je fakt málo času a je to strašná dřina, protože mám třeba ještě z toho posledního zápasu rozbitý prsty, klouby. Bolí mě to doteďka, takže musím ty tréninky trošku upravovat a je to náročný," postěžovala si Martina v našem podcastu Na otočku. Bolest zmírňovala tím, že si pod bandáže dávala houbičku na nádobí. 

V prvním kole letošní sezóny na ni čeká další Brazilka. Vanessa Melo ještě do začátku loňského roku bojovala v UFC. Ze 4 zápasů tam ale zvládla vyhrát jen ten poslední, a tak jí organizace neprodloužila smlouvu. Celkově má bilanci 11-8 a naprostá většina jejich soubojů skončila na body.

Martina nám prozradila, že je ráda, že se v úvodním duelu potká právě s Melo, byť je brazilská bojovnice v MMA o mnoho zkušenější. 

"Když jsme sledovali její zápasy, tak bojuje hodně v postoji, což je pro mě super. Ale úplně si nemyslím, že se tam se mnou bude chtít být celý ty 3 kola," predikuje průběh souboje Jindrová. Jako velké plus vidí i to, že byla Melo zvyklá bojovat v bantamové váze (61,3 kg), tedy cca o 10 kilo níž. 

"Ona teda teďka přibrala, co jsem ji sledovala, ale myslím, že jí to nemůže hrát do karet. Protože když jde najednou o dvě váhy výš, po třech měsících, tak je to prostě hroznej skok. Celou kariéru zápasila 61 a teď jde 70. Ještě je tam tolerance kilo, takže je to 71. Takže z tohohle bych měla těžit, myslím si, že by měla být pomalejší. Má 165 centimetrů, takže je i menší. Budu mít delší ruce, budu jí víc v postoji trefovat. Pokud to neskončí v prvním kole, tak si myslím, že bude chtít jít na zem."

"V postoji furt jede ruce, tlačí dopředu a má neskutečnou fyzičku," zhodnotila Martina soupeřčin styl a hned vzápětí nastínila také svou strategii: "Musím jí pořádně zastrašit hned na začátku, dát jí pořádný bomby, aby do mě nevalila."

Duel Jindrová vs. Melo dnes o půlnoci celý turnaj PFL 3 odstartuje. Sledovat a fandit bude možné na Youtube kanále organizace. Startovka je celkově zajímavá. V hlavním zápase se ukáže fenomenální Kayla Harrison, která zatím nepoznala přemožitelku a je možné, že se s ní Martina poměří už za dva měsíce. Uvidíme také známé ex-UFC bojovníky Anthonyho Pettise a Roryho MacDonalda či dvojnásobného vítěze předchozích sezón Raye Coopera III., který však nenavážil, a tak nehledě na výsledek skončí s mínus jedním bodem.

Ještě před půlnocí vám doporučujeme shlédnout náš rozhovor s Martinou, která nás před pár dny navštívila ve studiu:

Zdroje:  Vlastní , pflmma.com

Nejnovější články