Jindrová si jako jediná vybojovala smlouvu v zámořské PFL. Vítězství oslavila s ukrajinskou vlajkou

Jindrová si jako jediná vybojovala smlouvu v zámořské PFL. Vítězství oslavila s ukrajinskou vlajkou Martina Jindrová oslavuje zisk nové smlouvy s PFL. | zdroj: Profimedia

Česká MMA bojovnice Martina Jindrová dokázala svůj debut v americké PFL přeměnit v triumf a bude v letošní sezóně bojovat o pohádkovou výhru.

Dnešní sobotní ráno je pro české MMA fanoušky obzvláště povedené. Martina Jindrová v rámci turnaje PFL Challenger zvládla porazit Portugalku Jacqueline Cavalcanti a jako jediná si tímto vítězstvím vybojovala plnohodnotnou smlouvu.

Podle očekávání probíhal celý zápas v postoji a už v prvním kole se Jindrová pustila do několika neohrožených přestřelek, což se jí ale málem nevyplatilo. Cavalcanti se totiž nechtěla nechat zahanbit a v jednu chvíli tvrdou kombinací zatlačila českou bojovnici až k pletivu. Naštěstí ale nevyvinula dostatečnou razanci, která by vedla k ukončení.

Do druhé rundy vlétla Jindrová s o dost větší jistotou. Skvěle se pohybovala a dokázala trefovat přesné údery přímo na hlavu oponentky. To v půlce kola vygradovalo až do takové fáze, že zvládla několika tvrdými pravačkami Cavalcanti roztancovat a posléze jí dokonce sestřelila k zemi, kde ji začala freneticky mlátit. Protivnice ovšem ukázala hodně tuhý kořínek a zázračným způsobem se dostala zpátky na nohy a před závěrečným gongem ještě Češku potrápila několika nebezpečnými útoky.

Rozhodující tak bylo třetí kolo, v němž šlo opravdu o vše a mohli jsme tak z obou stran sledovat bezhlavou ofenzivu. Z té lépe vycházela Jindrová, která na každý zásah soupeřky dokázala zareagovat několika protiúdery.  Ke konci už byly obě bojovnice slušně pomlácené, ale vše stále více hrálo do karet naší fighterce.

Ta totiž i přes opuchlé levé oko chodila neustále dopředu a nenechala lehce zakrvácenou Cavalcanti ani na chvíli vydechnout. Ke knockoutu sice nakonec nedošlo, ale i tak bylo téměř jisté, že byla Jindrová lepší. Na tom se nakonec shodli také dva ze tří rozhodčích, kteří bodováním 29-28, 28-29, 29-28 věnovali tzv. split decision vítězství naší zástupkyni. Ta mezitím udělala velice sympatické gesto, protože na vyhlášení přišla s ukrajinskou vlajkou kolem ramen.

„Ve druhém kole jsem ji chtěl ukončit, ale docela jsem se tím trošku unavila, takže pro mě bylo třetí kolo opravdu těžké. Ale vyhrála jsem, takže jsem hodně šťastná,“ řekla Jindrová v pozápasovém rozhovoru. „Doufám, že mě lidé za tohle vítězství zvolí, protože si myslím, že jsem nejlepší.“

Toto přání jí bohužel úplně nevyšlo, z čehož ale ve finále nemusela být vůbec smutná. Hned po tomto interview se začalo rozhodovat o tom, která ze čtyř vítězných bojovnic získá plnohodnotnou smlouvu pro letošní sezónu PFL. Do klece tak dorazil ředitel organizace Ray Sefo, jehož úkolem bylo zvolit dvě finalistky. A kromě Američanky Jeslen Mishelle ukázal také na Jindrovou.

V závěrečném duelu poté záleželo na názoru celebrit (které zastupovali známí bojovníci Tyron Woodley, Vitor Belfort a hráč amerického fotbalu Jarvis Landry) a také hlasu fanoušků. V tu chvíli začalo další drama, protože celebrity sice hlasovali pro Jindrovou, ale diváci zvolili jako nejlepší Mishelle.

Tuto situaci tak musel znovu rozetnou šéf PFL, jenž nakonec podpořil Jindrovou. Ta si tak vyzkouší letošní plnohodnotnou sezónu a dostane šanci zabojovat o prémii v hodnotě jednoho milionu dolarů. Martině tak můžeme pogratulovat a zároveň popřát hodně štěstí!

Zdroje:  tisková zpráva - PFL

Nejnovější články