Tohle byla řežba od začátku do konce! Známý tvrďák z UFC nezklamal, i když na vítězství nedosáhl

Tohle byla řežba od začátku do konce! Známý tvrďák z UFC nezklamal, i když na vítězství nedosáhl zdroj: Getty Images

Už podruhé si Clay Collard přichystal pro debutující veterány z UFC nepříjemné překvapení a ukázal, že úroveň v PFL je opravdu světová.

První kolo MMA ligy PFL odstartovalo dnes brzy ráno a přineslo zajímavé souboje. Pro české fanoušky se sice nejednalo o nejveselejší turnaj, protože Viktor Pešta bohužel prohrál po drsném KO od Omari Akhmedova, ale i tak se PFL povedlo uspořádat povedený turnaj, na kterém vynikl především hlavní zápas večera v podání Jeremyho Stephense a Claye Collarda.

Stephens je ve svých 35 letech opravdovým veteránem UFC, který v organizaci bojoval neuvěřitelných 14 let. Za tu dobu tam odbouchal 34 zápasů a většinu času se pohyboval v užší špičce pérové váhy, kde si vysloužil pověst velkého tvrďáka, který umí dělat velice atraktivní zápasy.

Do PFL se Jeremy upsal teprve nedávno, poté co byl po pěti prohrách v řadě vyhozen z UFC. Největší americká organizace byla v tomto případě ale velice přísná, protože Stephens neprohrál s žádnými nováčky, ale s těmi nejlepšími bojovníky pérové divize (Aldo, Magomedsharipov, Rodriguez, Kattar a Gamrot) a v zápasech vždy ukázal bojovné srdce, přičemž pro diváky pokaždé předvedl skvělou show.

Není tak divu, že po něm sáhlo PFL, kde se Jeremy ve svém debutu utkal s Clayem Collardem. Ten se před pár lety taky na chvíli podíval do UFC, ale tam se mu moc nedařilo, a tak minulý rok zakotvil právě v PFL, kde se hned postaral o senzaci, když porazil favorizovaného bývalého šampiona UFC, Anthonyho Pettise.

A podobné překvapení si Collard přichystal i pro Stephensův debut. Jejich duel byl určitě tím nejlepším zápasem večera a oba borci tam nechali úplně všechno. Bylo vidět, že ani jeden nechce nijak zvlášť taktizovat, a že si své vítězství chtějí vymlátit v postoji. Tato nepsaná dohoda mezi oběma borci byla porušena ve druhém kole, když se Collard potopil pro takedown, kterým vzal Stephense na zem. Ten ještě ve vzduchu vtipně pokrčil rameny na znamení toho, že nechápe, o co se Collard snaží, když jim to šlo oběma v postoji tak hezky. Stephens se však záhy dokázal postavit, aby zápas pokračoval opět na nohách.

Celý zápas byla v podstatě série jedné přestřelky za druhou, kdy si oba borci nic nedarovali. Collard měl větší frekvenci úderů, zatímco Stephens do těch svých dával zase o něco větší sílu. Ani jednomu se ale nepodařilo toho druhého ukončit a díky tlaku i množství ran byl opticky o kousek lepší Collard. Stejně tak to viděli i bodoví rozhodčí, kteří jej po třech kolech zběsilé bitvy určili jako vítěze na body (30-27).

Bylo vidět, že Stephens je po porážce velice zklamaný a po šesti prohrách v řadě bude pravděpodobně těžké najít motivaci. Jeremy je ale bojovník a dá se předpokládat, že jej v kleci ještě uvidíme. Navíc má v letošní sezóně jistý minimálně jeden další zápas, a pokud se mu podaří postoupit do vyřazovací play-off části, bude mít šanci vybojovat odměnu milion dolarů, což je pro něj v závěru kariéry nejspíš hodně lákavá vidina.

Celý zápas Stephense a Collarda (stejně jako celý turnaj PFL 1) můžete vidět zde:

Zdroje:  pflmma.com

Nejnovější články